Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έκκληση ΠΟΕΔ για προστασία του δημόσιου σχολείου

Offsite Team -
21.10.2022

Έκκληση ΠΟΕΔ για προστασία του δημόσιου σχολείου

Thumbnail
Προειδοποίηση για δυναμικά μέτρα

Εκκληση προς την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας "έστω και την υστάτη, να διαφοροποιήσουν τις αποφάσεις τους και να προστατέψουν το Δημόσιο Σχολείο, μεριμνώντας για την ποιοτική του αναβάθμιση", απευθύνει η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης.

Η ΠΟΕΔ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, απευθύνει έκκληση και στη Βουλή "όπως ανατρέψει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να προστατέψει το Δημόσιο Σχολείο" καθώς και σε όλα τα κόμματα και τους Βουλευτές, ειδικότερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, "όπως στείλουν σαφές μήνυμα ότι χρέος της πολιτείας είναι να στηρίξει πρώτα και κύρια το δημόσιο αγαθό της Παιδείας".

>>Διαβάστε επίσης:Συμπλοκή σε Γυμνάσιο: Τραυματίστηκε καθηγητής και μαθητές<<

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε συνεδρία του την Πέμπτη, μελέτησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τον τρόπο που επιχειρεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφασή της για επέκταση της υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, από την ηλικία των 4 ετών".

Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔ, "συμφωνεί πλήρως με την προς τα κάτω επέκταση της υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, αλλά διαφωνεί κάθετα με τον τρόπο που το ΥΠΑΝ επιχειρεί να την εφαρμόσει".

Εκφράζει, ωστόσο, τη θέση ότι "για την κάλυψη των αναγκών που πιθανόν να προκύψουν λόγω της συγκεκριμένης απόφασης, το ΥΠΑΝ όφειλε να προχωρήσει σε ανάλογο σχεδιασμό, έτσι ώστε το κάθε παιδί να έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο".

Συγκεκριμένα, αναφέρει η ΠΟΕΔ, "το ΥΠΑΝ θα έπρεπε να προχωρήσει ως πρώτο βήμα στη μετατροπή των υφιστάμενων Κοινοτικών Νηπιαγωγείων σε Δημόσια και στην κατάθεση συγκεκριμένου σχεδιασμού για κτηριακή επέκταση ή/και κατασκευή νέων αιθουσών, εκεί και όπου κρίνεται αναγκαίο".

ΚΥΠΕ

Home