Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έκκληση: Προσέξτε τους επαίτες - Τι προτρέπει η Αστυνομία

Offsite Team -
29.12.2019 - 12:15

Έκκληση: Προσέξτε τους επαίτες - Τι προτρέπει η Αστυνομία

Thumbnail

Έτσι ενεργούν οι επαίτες

`Eκκληση στους πολίτες απευθύνει η Αστυνομία για φαινόμενα επαιτείας, καλώντας τους να είναι πολύ προσεκτικοί από επιτήδειους.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι οι πολίτες πρέπει να είναι επιφυλακτικοί σε προσεγγίσεις από άγνωστα πρόσωπα και να μην τηρούν στάση τυφλής εμπιστοσύνης προς τον οποιονδήποτε άγνωστο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, είναι πιθανόν να μας προσεγγίσουν άγνωστα πρόσωπα σε διάφορα πολυσύχναστα μέρη, στους δρόμους ή στις οικίες μας, ή ακόμη και σε διάφορα γκρουπ σελίδων στα ΜΚΔ, ζητώντας οικονομική βοήθεια, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς.

Άλλη μορφή εξαπάτησης του κοινού, προστίθεται, αποτελούν περιστατικά πλανοδιοπώλησης μικροαντικειμένων, ως οικονομική βοήθεια. Περαιτέρω, οι επιτήδειοι συχνά επιλέγουν να επισκέπτονται κατοικίες όπου διαμένουν ευάλωτα, ηλικιωμένα πρόσωπα, είτε για πλανοδιοπώληση αντικειμένων, είτε ζητώντας οικονομική βοήθεια με παρόμοιες ψευδείς προφάσεις.

Η Αστυνομία προτρέπει όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Σε τέτοια περίπτωση προτρέπονται οι πολίτες να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα στοιχεία των οχημάτων με τα οποία διακινούνται, όπως ο αριθμός εγγραφής, η μάρκα οχήματος, το χρώμα κ.λπ., κάτι το οποίο βοηθά στον εντοπισμό των υπόπτων.

Καλείται γενικότερα το κοινό, εάν περιέλθει στην αντίληψή του οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, η οποία φαίνεται να σχετίζεται με τα κρούσματα αυτά ή παρόμοιας φύσης, να επικοινωνεί με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 της Αστυνομίας.  

Home