Εκπαιδευτικές οργανώσεις: Πάνε στον ΥΠΟΙΚ για το συνταξιοδοτικό

Εκπαιδευτικές οργανώσεις: Πάνε στον ΥΠΟΙΚ για το συνταξιοδοτικό

Γιατί κολλάνε για την ώρα οι πρόωρες αφυπηρετήσεις

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη θα έχουν σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικές Οργανώσεις, η ΠΑΣΥΔΥ αλλά και ο Σύνδεσμος αστυνομίας, της ΠΑΣΥΔΥ και του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών για συζήτηση του συνταξιοδοτικού ζητήματος που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και γενικά οι υπάλληλοι που μονιμοποιούνται μετά την 1η Οκτωβρίου του 2011.

Παράλληλα ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών θα τεθεί επίσης και η σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται για να προωθηθεί στη Βουλή για Νομοθετική ρύθμιση το Νομοσχέδιο που αφορά τις πρόωρες αφυπηρετήσεις χωρίς αναλογιστικές μειώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας όσον αφορά το θέμα της πρόωρης αφυπηρέτησης αν και βρισκόταν στις συμφωνίες της ΜΕΠΕΥ φαίνεται ότι το νομοσχέδιο καθυστέρησε στον Νομική υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην προωθηθεί στην Βουλή πριν το κλείσιμο για τις Καλοκαιρινές διακοπές.

Μάλιστα φαίνεται ότι λόγω και του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο ζήτημα  άπτεται του προγραμματισμού για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς πιθανότατα θα μεταφερθεί για εφαρμογή την σχολική χρονιά 2020-2021

Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές από τις Εκπαιδευτικές οργανώσεις το θέμα των αποκοπών μισθών αναμένεται να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς να στρέφονται προ στο διοικητικό δικαστήριο για διεκδίκηση δεδουλευμένων τους.  

Home