Έλεος! Μια πυρκαγιά κάθε ώρα

Έλεος! Μια πυρκαγιά κάθε ώρα

Τι προτρέπει η πυροσβεστική υπηρεσία  για να μην υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες

Μεγάλο είναι το φαινόμενο ξεσπάσματος πυρκαγιάς τις τελευταίες μέρες, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Πυροσβεστική ξεσπά μια πυρκαγιά κάθε μια ώρα. Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε στην κατάσβεση 24 πυρκαγιών, ενώ το τριήμερο 7-9 Ιουνίου σε κατάσβεση 52 πυρκαγιών. 

Το ίδιο σκηνικό είχαμε και την περασμένη Πέμπτη όπου η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε ένα 24ωρο στην κατάσβεση 28 πυρκαγιών.

Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν ότι ειδικά τις τελευταίες μέρες το φαινόμενο πυρκαγιών ειδικά της τελευταίες μέρες λόγω της πυκνής ξηρής βλάστησης, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών είναι πολύ μεγάλο.

Μιλώντας στην Offsite o εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι οι περισσότερες πυρκαγιές είναι σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές με τον ανθρώπινο παράγοντα να είναι η κύρια αιτία πρόκλησης τους.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε θα πρέπει οι συμπολίτες μας θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο έτσι ώστε να μην προκαλούν πυρκαγιές από αμέλεια, ωστόσο υπάρχουν και πυρκαγιές οι οποίες τίθενται κακόβουλα και κάλεσε τους πολίτες να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική και την αστυνομία για αντιμετώπιση τους.

Ο κύριος Κεττής κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να αποφεύγεται από αμέλεια η πρόκληση φωτιάς. Όπως τόνισε θα πρέπει να προχωρούν στο καθαρισμό των ιδιόκτητων οικοπέδων από τα ξηρά χόρτα αλλά και να προχωρούν και σε αντιπυρικές ζώνες κοντά στα χωράφια τους για προστασία των περιουσιών τους.

Παράλληλα σημείωσε ότι πρέπει να αποφεύγουν το καψάλισμα αλλά και τον έλεγχο των γεννητριών που εργάζονται στην ύπαιθρο έτσι ώστε να αποφεύγονται οι φωτιές λόγω κάποιων βλαβών. 

Σημειώνεται ότι η πυροσβεστική είναι πανέτοιμη για επιθετική κατάσβεση πυρκαγιών τόσο με επίγειες όσο και με εναέριες δυνάμεις, επισημαίνοντας ότι αξιολογείται συνεχώς μέσα από συσκέψεις η ετοιμότητα όλων των υπηρεσιών του κράτους.  

Home