Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εμπειρογνώμονες στην Κύπρο για τη μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
18.11.2021 - 06:00

Εμπειρογνώμονες στην Κύπρο για τη μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης

Thumbnail
Πάνε σήμερα στη Βουλή / Στείλαμε ερωτήματα για γνωμοδότηση

Toυ Γιώργου Μιχαηλίδη

Η δικαστική μεταρρύθμιση είναι μια από τις σοβαρές τομές που προωθούνται στην κυπριακή Δημοκρατία. Ως εκ τούτου η επιμόρφωση και η συνδρομή ξένων εμπειρογνωμόνων  αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Στο πλαίσιο αυτό στην Κύπρο βρίσκονται δυο εμπειρογνώμονες από την Επιτροπή της Βενετίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Οι εμπειρογνώμονες από τη Γερμανία και την Ολλανδία μαζί με μέλος της Γραμματείας θα έχουν στην Κύπρο σειρά επαφών με την Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, τον πρόεδρο του Δικαστικού Συμβουλίου, το Ανώτατο Δικαστήριο και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πρεμιέρα στις επαφές τους θα γίνει σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021  στις 14:00 όπου θα συναντηθούν με την Επιτροπή Νομικών της Βουλής. Της συνεδρίας θα προεδρεύσει η αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Φωτεινή Τσιρίδου. 

Όπως ανέφερε η κα Τσιρίδου στην Offsite «εμείς σαν Επιτροπή θα ζητήσουμε από τους εμπειρογνώμονες  να συμβάλουν με τις επισημάνσεις τους   στο διορισμό  των δικαστών και τον τρόπο που θα γίνονται. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Βενετίας ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία του δικαστικού Σώματος. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε στους εμπειρογνώμονες σχετικά ερωτήματα για να γνωμοδοτήσουν. Τα μέλη της Επιτροπής Βενετίας γνωμοδοτούν μόνο σε θέματα που εντάσσονται στους όρους εντολής τους.

ΒΕΝΕΤΙΑ

Λεζ. Η Επιτροπή Βενετίας

Το Συμβούλιο της Ευρώπης συνδράμει τα κράτη μέλη στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της τρομοκρατίας, καθώς και στην υιοθέτηση των απαραίτητων δικαστικών μεταρρυθμίσεων. Η ομάδα συνταγματολόγων του, γνωστή και ως Επιτροπή της Βενετίας, προσφέρει νομικές συμβουλές σε χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Home