Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενδιαφέρον από 25 επενδυτές για glamping στην Κύπρο

Offsite Team -
10.12.2022 - 06:45

Ενδιαφέρον από 25 επενδυτές για glamping στην Κύπρο

Μετά τις Προεδρικές ψηφίζεται το νομοσχέδιο - Τι θα προνοεί - Δηλώσεις υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου

Με την επαναλειτουργία της Βουλής μετά τις Προεδρικές εκλογές αναμένεται ότι θα ψηφιστεί ο νόμος για το glamping, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος στην Offsite on Air.

Το glamping, το οποίο είναι ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό, είναι η νέα τάση, με την οποία επιτυγχάνεται ο συνδυασμός υπηρεσία – φύση, δηλαδή, κατασκήνωση αλλά σε ένα πλαίσιο υποδομών πιο αναβαθμισμένο, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να έχει στη διάθεση του τουαλέτα, μπάνιο, ίντερνετ ακόμη και εξυπηρέτηση δωματίου ανάμεσα σε άλλες υπηρεσίες.

«Έχουμε ενσωματώσει στο νομοσχέδιο πλέον, αυτά που μας ζήτησε η Βουλή ούτως ώστε περιβαλλοντικά να είναι εντάξει ο νόμος. Αναμένουμε ότι θα ψηφιστεί, καθώς όλα τα κόμματα και οι βουλευτές θεωρούν πως θα είναι μια αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με τις πολυτελείς κατασκηνώσεις αλλά και το clamping».

Μάλιστα, ο κ. Περδίος αποκάλυψε πως ήδη από τώρα, που ακόμη δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος, 25 επενδυτές -από το εξωτερικό αλλά και την Κύπρο- εκδήλωσαν ενδιαφέρον για δημιουργία καταλυμάτων για glamping. «Οι δυνητικοί επενδυτές, είναι κυρίως νέοι και βλέπουν ότι μέσω του glamping θα μπορούν ίσως να κάνουν μια επένδυση η οποία δε θα στοιχίσει τα εκατομμύρια που στοιχίζει για παράδειγμα η ανέγερση ενός ξενοδοχείου». 

Το υφυπουργείο συγκεκριμένα έλαβε αιτήσεις από τους 25 επενδυτές, μέσω των οποίων ζητούσαν περαιτέρω ενημέρωση ενημέρωση. Μάλιστα ο κ. Περδίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι με το που θα ψηφιστεί ο νόμος για το glamping, το ενδιαφέρον των επενδυτών θα αυξηθεί. 

Δείτε στο βίντεο όσα δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος

Home