Επ. Εργασίας: Συζήτησε πρόταση νόμου για επάγγελμα φωτογράφων

Επ. Εργασίας: Συζήτησε πρόταση νόμου για επάγγελμα φωτογράφων

Στο προσκήνιο η πρόταση νόμου που θέτει φραγμό στην ανεξέλεγκτη εξάσκηση του επαγγέλματός των φωτογράφων

Η πρόταση νόμου του βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολίτων, Γιώργου Περδίκη, η οποία θέτει φραγμό στην ανεξέλεγκτη εξάσκηση του επαγγέλματός των φωτογράφων, συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.

Αν και η πρόταση έχει κατατεθεί από το 2012 και δεν έχει ψηφιστεί ακόμα, εντούτοις επανέρχεται στο προσκήνιο ως επείγουσα, με αφορμή τα τελευταία τραγικά γεγονότα που έχουν σχέση με τον 35χρονο Ίλαρχο, που τελεί υπό κράτηση για διερεύνηση σειράς δολοφονιών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνέδρια, ο κ. Περδίκης είπε ότι «σωστά ο Σύνδεσμος Φωτογράφων Κύπρου έχει επανέλθει και ζητά τη ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας, που ουσιαστικά θέτει φραγμό στην  ανεξέλεγκτη εξάσκηση του επαγγέλματός».

 

Όπως είπε με τη συγκεκριμένη πρόταση «μπαίνουν προσόντα, μπαίνουν υποχρεώσεις, μπαίνει και έλεγχος σε όσους εξασκούν το επάγγελμα του φωτογράφου».  

Είπε ακόμα ότι κατά τη συνεδρία αναφέρθηκε ότι μετά τα γεγονότα το Υπουργείο  Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, η οποία δεν έχει σταλεί ακόμα στα σχολεία, και στην οποία προτείνονται πλέον κάποιοι όροι στους Διευθυντές και τους Συνδέσμους Γονέων στην επιλογή των φωτογράφων, που καλύπτουν δραστηριότητες των σχολείων.  

«Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη, που επιβεβαιώνει και την ανάγκη να ψηφιστεί η πρόταση νόμου και να δημιουργηθεί ένα Συμβούλιο Φωτογράφων, το οποίο να πιστοποιεί την επαγγελματική κατάρτιση, την πληρότητα και το ηθικό υπόβαθρο των ανθρώπων αυτών που μπαίνουν στα σπίτια μας, στις εκδηλώσεις μας και φωτογραφίζουν και εκμεταλλεύονται μέσω διαδικτύου το φωτογραφικό υλικό που κατέχουν από αυτή την επαγγελματική του ιδιότητα», είπε.  

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει πρόσθεση από την Επιτροπή Εργασίας να προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου,  πριν από τη λήξη της παρούσας περιόδου.  

Home