Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επεισόδιο με 2 Τ/κ στο αεροδρόμιο Κων/πολης -Έφυγαν από λεωφορείο

Offsite Team -
18.03.2020 - 20:23

Επεισόδιο με 2 Τ/κ στο αεροδρόμιο Κων/πολης -Έφυγαν από λεωφορείο

Thumbnail
Σχεδόν "διπλωματικό" επεισόδιο

Εως και "διπλωματικό" επεισόδιο φαίνεται ότι προκάλεσε το επεισόδιο με τους δύο Τ/κ που στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης, μετά από πτήση που έφτασε από το Παρίσι, με συνοδεία αστυνομικών, έφυγαν από το λεωφορείο – καραντίνα που μετέφερε όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης.

 

Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν οι υπόλοιποι επιβάτες στο λεωφορείο άρχισαν να διαμαρτύρονται, έβγαλαν φωτογραφίες και βίντεο και τα ανέβασα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας λόγο ακόμα και για κίνδυνο της δημόσιας υγείας εάν οι δύο Τ/κ ήτα προσβεβλημένοι από τον κορωνοϊό. Στην ιστορία παρενέβησαν με δηλώσεις και αναρτήσεις δύο Τούρκοι Υπουργοί, ο Εσωτερικών και ο Δικαιοσύνης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ διέταξε έρευνα για το επεισόδιο και είπε ότι θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον των δύο.

 

Από τους δύο Τ/κ η μία είναι κόρη του «διευθυντή» του «τμήματος πολιτικής αεροπορίας», Μουσταφά Σοφί, ο οποίος δήλωσε ότι η κόρη του ήταν σε πτήση με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντιούπολη (transit) για να έρθει στα κατεχόμενα. Ωστόσο ο ΥΠΕΣ της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού διέψευσε ότι οι δύο Τ/κ ταξίδεψαν στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι όλοι μπήκα σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και μετά θα μπορούν να έρθουν στα κατεχόμενα.

 

Στο όλο θέμα αναφέρθηκε μετά την συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου», ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι το θέμα δεν αφορά ότι επρόκειτο για το παιδί του Α ή του Β, όπως είπε, αλλά έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η «κυβέρνηση» για να φέρει πίσω στα κατεχόμενα, φοιτητές και πολίτες του ψευδοκράτους, που βρίσκονται σε διάφορες χώρες. Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, ανέφερε, να επαναπατρίσει με τις Τουρκικές Αερογραμμές μόνο Τούρκους πολίτες, δημιούργησε πρόβλημα στον επαναπατρισμό των Τ/κ, το «υπεξ» προέβη σε διαβήματα και ενέργειες ώστε να γίνουν διευθετήσεις και για τους Τ/κ και αυτό συνέβη χθες βράδυ με την συγκεκριμένη πτήση και τους συγκεκριμένους Τ/κ επιβάτες.

 

Είναι λογικό, είπε, οι άλλοι επιβάτες στο λεωφορείο να θεώρησα ότι οι συγκεκριμένοι έβγαιναν από την καραντίνα, αλλά αυτοί θα έμεναν, όμως δεν είναι αυτό που συνέβη. Οι συγκεκριμένοι και όλοι οι άλλοι Τ/κ που θα μεταφερθούν με τις ΤΗΥ μέσω Τουρκίας στο ψευδοκράτος, θα τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες στα κατεχόμενα.

ΚΥΠΕ

 

Home