Επίσπευση λειτουργίας υπηρεσίας «Κόκκινο κουμπί»

Επίσπευση λειτουργίας υπηρεσίας «Κόκκινο κουμπί»

Η έκκληση από το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας

Έκκληση προς το κράτος όπως επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει η υπηρεσία "Κόκκινο Κουμπί" που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2019, απευθύνει σε σημερινή ανακοίνωση του το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας.  

Με αφορμή τον θάνατο του 84χρονου, που κατέληξε μετά από τρεις ολόκληρες μέρες ξαπλωμένος και αβοήθητος στο πάτωμα του σπιτιού του, περιμένοντας το τέλος, έρχεται ξανά στην επιφάνεια το τεράστιο ζήτημα της προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού με σύγχρονες μεθόδους και υπηρεσίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

«Είναι αδήριτη ανάγκη η δημιουργία μηχανισμών που θα επιτρέψουν στους πολίτες που είναι μόνοι στο σπίτι ή έχουν κινητικά και άλλα προβλήματα, να ζουν γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα βρεθεί κάποιος να τους βοηθήσει άμεσα», προστίθεται.

 

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου καταλήγοντας αναφέρει ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στη λειτουργία της υπηρεσίας "Κόκκινο Κουμπί" πόρρω απέχει από την υποχρέωση του Κράτους να προστατεύει τους ευάλωτους πολίτες του.  

ΚΥΠΕ

Home