Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιτροπή Παιδείας: Διαχρονικά προβλήματα στην εκπαίδευση

Offsite Team -
13.09.2022 - 18:00

Επιτροπή Παιδείας: Διαχρονικά προβλήματα στην εκπαίδευση

Διαχρονικά προβλήματα στην εκπαίδευση κατέγραψε στην επαρχία Λευκωσίας η Επιτροπή Παιδείας, λέει ο Παύλος Μυλωνάς

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας κατά την περιοδεία της σε σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της Επαρχίας Λευκωσίας κατέγραψε τα ίδια διαχρονικά προβλήματα που σχετίζονται με τις αρρυθμίες της εκπαίδευσης, είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Μυλωνάς διατυπώνοντας τη θέση πως για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας των παιδιών επιβάλλεται επανασχεδιασμός του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τα διαχρονικά προβλήματα που παρέθεσε με δήλωση στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, είναι προβλήματα κτηριακών εγκαταστάσεων, υπηρεσιών, έλλειψης υποδομών, στεγάστρων, χώρων αθλοπαιδιών, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος, όπως σημείωσε, ότι σε αρκετά σχολεία παρουσιάζεται πρόβλημα με την εκπαιδευτική διαδικασία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τους αλλόγλωσσους μαθητές, που δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Υπάρχει επίσης θέμα με τις λυόμενες αίθουσες που υπάρχουν σε σχολεία και έφερε ως παράδειγμα το Δημοτικό Σχολείο Αρεδιού, στο οποίο όπως είπε το πρόβλημα είναι εμφανέστατο.

Αναφορά έκανε και στο Δημοτικό Σχολείο Μιτσερού και το Γυμνάσιο Κλήρου στο οποίο, εξήγησε πολλοί μαθητές διδάσκονται σε μετακινούμενα τμήματα.

Ο κ. Μυλωνάς είπε ότι θα επιμείνει στη θέση ότι χρειάζεται επαναξιολόγηση και νέο όραμα στην εκπαίδευση. Πρέπει η πολιτεία να πιάσουμε το νήμα από την αρχή και να θέσουμε ένα στρατηγικό στόχο με οργανόγραμμα και σιγά – σιγά να κάνουμε από την αρχή επανασχεδιασμό του εκπαιδευτικού συστήματος, σημείωσε.

Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας των παιδιών, ανέφερε περαιτέρω.

Τέλος είπε πως η Επιτροπή Παιδείας θα συνεχίσει την περιοδεία τις επόμενες εβδομάδες σε σχολεία όλων των επαρχιών της ελεύθερης Κύπρου.

ΚΥΠΕ

Home