Επίτροποι ΚΟΑΠ/ΓΕΡΗΕΤ: Συζήτησαν για ασφάλεια πληροφοριών ΚΟΑΠ

Επίτροποι ΚΟΑΠ/ΓΕΡΗΕΤ: Συζήτησαν για ασφάλεια πληροφοριών ΚΟΑΠ

O ΚΟΑΠ και η ΑΨΑ έχουν συνεργασία για τα θέματα ασφάλειας πληροφοριών

Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, Ανδρέας Κυπριανού, είχε τη Δευτέρα συνάντηση με τον Επίτροπο Επικοινωνιών, Γιώργο Μιχαηλίδη, με τον οποίο συζήτησε θέματα ασφάλειας των πληροφοριών του Οργανισμού και πιθανή διεύρυνση της μέχρι στιγμής συνεργασίας του ΚΟΑΠ με το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) και ειδικότερα την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ).

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ο ΚΟΑΠ και η ΑΨΑ έχουν συνεργασία για τα θέματα ασφάλειας πληροφοριών, καθώς ο Οργανισμός είναι συμμορφωμένος με το πρότυπο ασφάλειας πληροφοριών ISO 27002, όπως απαιτείται από τον Κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 907/2014 της Επιτροπής, και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών στη βάση του προτύπου.

 

Διευκρινίζεται,περαιτέρω, ότι με την εφαρμογή των σχετικών πολιτικών και διαδικασιών από το προσωπικό του Οργανισμού, διασφαλίζεται ο ενδεδειγμένος και ασφαλής χειρισμός των πληροφοριών που επεξεργάζεται ο ΚΟΑΠ για πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων στους δικαιούχους.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τέλος αναφέρεται πως ορισμένα θέματα που διεκπεραιώνονται στο πλαίσιο των εν λόγω εργασιών είναι η αξιολόγηση των κινδύνων του Οργανισμού, η ετοιμασία σχεδίου αντιμετώπισης κινδύνων, ο καταρτισμός πλάνων επιχειρησιακής συνέχειας και σχεδίων αποκατάστασης μετά από καταστροφή.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home