Έρχονται κι άλλα μέτρα-Αυτά εισηγούνται οι Ειδικοί (Λεπτομέρειες)

Έρχονται κι άλλα μέτρα-Αυτά εισηγούνται οι Ειδικοί (Λεπτομέρειες)

Προτείνουν μεταξύ άλλων κλείσιμο χώρων εστίασης από μια συγκεκριμένη ώρα και μετά και μείωση ατόμων σε γάμους

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο προκάλεσε ανησυχία στο υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα. Οι επιδημιολογικοί δείκτες φανερώνουν ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο η οποία οδηγεί στη λήψη νέων αποφάσεων σε σχέση με τα μέτρα για πρόληψη της πανδημίας. 

Ήδη από την Κυριακή τέθηκαν σε εφαρμογή μέτρα ανά το παγκύπριο, τα οποία αφορούν των αριθμό των κοινωνικών συναθροίσεων, ενώ στη Λεμεσό, όπου είναι η επαρχία στην οποία καταγράφεται η μεγαλύτερη έξαρση της πανδημίας τη δεδομένη στιγμή, εφαρμόστηκαν πιο στοχευμένα μέτρα.

Μετά τη Λεμεσό, μικρή έξαρση του ιού παρατηρείται τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Πάφο. 

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας, στην οποία αξιολογήθηκε η κατάσταση των τελευταίων ημερών, ενώ παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι εισηγήσεις για νέα μέτρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Offsite η επιδημιολογική ομάδα προτίθεται να προτείνει στον υπουργό Υγείας τα εξής μέτρα:

  • Οι χώροι εστίασης να κλείνουν νωρίτερα (θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται στη Λεμεσό με τους χώρους εστίασης να κλείνουν στις 22:30)
  • Μείωση του μέγιστου αριθμού παρευρισκόμενων σε γάμους και βαφτίσεις από 350 άτομα σε 150 ή 250 
  • Οι αθλητικές διοργανώσεις να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία θεατών
  • Να παραμείνει στους 10 ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις
  • Να πραγματοποιούνται διαγνωστικές εξετάσεις με rapid test

Τα πιο πάνω μέτρα αναμένεται να σταλούν εντός της ημέρας στον υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου θα ενημερώσει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνέλθει υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα και θα αναλύσει την κατάσταση που επικρατεί.

Θα προηγηθεί καθιερωμένη σύσκεψη του Υπουργού με την Επιδημιολογική Ομάδα για ανασκόπηση των δεδομένων που επικρατούν στην κοινότητα, ενώ επίσης θα γίνει και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί τις τελευταίες μέρες. Αύριο αναμένεται να είναι έτοιμο το επικαιροποιημένο επιδημιολογικό δελτίο, με στοιχεία που θα βοηθήσουν να εξαχθεί μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα.

Home