Ετοιμάζουν πτήση για επιστροφή 200 μεταναστών στις χώρες τους

Ετοιμάζουν πτήση για επιστροφή 200 μεταναστών στις χώρες τους

Σχέδιο απελάσεων και ξεκαθάρισμα στο Μεταναστευτικό / Πληροφορίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι παράτυποι μετανάστες και αλλοδαποί προβληματίζουν την Κυβέρνηση αλλά και την Αστυνομία. Ενδεικτικές άλλωστε είναι οι δηλώσεις του Διοικητή της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας στην Offsite τη Δευτέρα. Όπως πληροφορείται η Offsite, εκπονήθηκε σχέδιο δράσης για απελάσεις παράνομων αλλοδαπών από την Υπηρεσία Αλλοδαπών & Μετανάστευσης (ΥΑΜ) σε συνεργασια με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αντιμετώπισης της Μετανάστευσης (Frontex).

Ήδη, ετοιμάζεται η πρώτη πτήση με στόχο τη μεταφορά αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους. Οι χαλαρώσεις και το άνοιγμα των «αιθέρων» οδηγεί και την ΥΑΜ στην απόφαση για απελάσεις αλλοδαπών αεροπορικώς. Σύμφωνα με πληροφορίες  μας, στην πτήση (προγραμματίζεται για τις επόμενες μέρες) θα βρεθούν 200 αλλοδαποί από Μπαγκλαντές και Ινδία κυρίως, συνοδευόμενοι από μέλη της Αστυνομίας που θα τους παραδώσουν στις Αρχές αυτών των χωρών. Ο πιθανότερος προορισμός είναι η Ινδία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αυτοί που θα  απελαθούν θα είναι είναι: Είτε παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εσώκλειστοι στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά. Eίτε παράνομοι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν από τις Αρχές να βρίσκονται εντός της κοινότητας.

Tις εν λόγω πληροφορίες επιβεβαίωσε ανωτερη αστυνομική πηγή. Δεν αποκλείεται να διευθετηθούν και άλλες πτήσεις για απελάσεις με τελικό προορισμό χώρες όπως η Γεωργία και το Πακιστάν. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην Offsite ότι το Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά είναι «φίσκα» αφού ξεπερνούν τους 1500 οι αλλοδαποί αιτητές ασύλου. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Αστυνομία έχει υπό την ευθύνη της και το Χώρο Κράτησης Μεταναστών στη Μεννόγεια όπου κρατούνται άτομα για άλλα αδικήματα που δεν είναι αιτητές ασύλου (π.χ. αντιμετωπίζουν αδικήματα για τρομοκρατία). 

Παράλληλα, το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει την λειτουργία του, το νέο Κέντρο Φιλοξενίας αιτητών ασύλου, στην Μεννόγεια με δυνατότητες φιλοξενίας από 800 μέχρι 1000 άτομα.  80 από τις 190 μονάδες, είναι δωρεάν της Δημοκρατίας της Πολωνίας.

Home