Έτοιμη πριν τα Χριστούγεννα η Μακαρίου - Φωτογραφίες & βίντεο

Έτοιμη πριν τα Χριστούγεννα η Μακαρίου - Φωτογραφίες & βίντεο

Αλλάζουν όλα στην κεντρική λεωφόρο της Λευκωσίας - Τι ακριβώς θα γίνει

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λευκωσία. 

Το έργο θα στοιχίσει συνολικά 11,6 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας.

Μεταξύ άλλων το έργο θα περιλαμβάνει τροποποίηση της κυκλοφοριακής διαρρύθμισης για διευκόλυνση της διακίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ποδηλατιστών και των πεζών, των ΑμεΑ καθώς και την εφαρμογή μέτρων κυκλοφοριακής ύφεσης για την αναϊσορρόπηση του ρόλου του ιδιωτικού αυτοκινήτου.

1

Πιο συγκεκριμένα πλέον θα υπάρχουν μόνο 2 λωρίδες με αποτέλεσμα να έχουμε διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Παράλληλα θα εγκατασταθεί νέο σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων, νέο οδικό φωτισμό LED υψηλής απόδοσης, εγκατάσταση συστήματος για παροχή WiFi, συστήματος οπτικών ινών του Δήμου Λευκωσίας που θα βοηθήσει στην εγκατάσταση συσκευών για το πρόγραμμα «smart city», πρόνοιες για τη μελλοντική εγκατάσταση τραμ.

1

Το συνολικό έργο στοχεύει στη μετατροπή του σε χώρο προσβάσιμο, ελκυστικό, ευχάριστο και φιλικό σε όλες τις ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, όπου να ενθαρρύνονται κοινωνικές, εμπορικές, πολιτιστικές δραστηριότητες και αναψυχή.

1

1

1

1

1

Home