Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έτοιμο το 2023 το νέο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας

Offsite Team -
30.08.2022 - 13:00

Έτοιμο το 2023 το νέο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας

Τι γίνεται με τα άλλα δικαστήρια

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τις κτιριακές ανάγκες των δικαστηρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Aναφέρεται ότι στο πλαίσιο της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης και με επίκεντρο τις κτιριακές ανάγκες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο, μεταξύ της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, καθώς επίσης και του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, του Προέδρου του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Την πλήρη ικανοποίηση τους εξέφρασαν τόσο ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου όσο και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για την πορεία υλοποίησης των βελτιωτικών εργασιών που είχαν αποφασισθεί σε προηγούμενες συσκέψεις κόστους €2,7 εκ., για το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φουλάρουν για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας Στέφη - Αρχηγός

Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022 και εντός του 2023 θα παραδοθεί ανακαινισμένο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο έργο που αφορά στην προκήρυξη Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, για ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λευκωσίας, όπως επίσης, η πρόοδος των εργασιών για μεταστέγαση του Οικογενειακού Δικαστηρίου και του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός για αναδιαμόρφωση του κτιρίου που έχει ήδη αγοραστεί. Στόχος μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός και οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός δύο ετών.

Με ικανοποίηση έγινε αναφορά στην παράδοση του νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου αλλά και η προκήρυξη διαγωνισμού για τη διαμόρφωση χώρων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε αδιάκοπη και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, σημειώνεται, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της δικαστικής υπηρεσίας, η οποία θα συμβάλει στην υλοποίηση των δράσεων που περιλαμβάνονται στον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό της δικαιοσύνης. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home