Έτοιμοι για ταξίδια οι Κύπριοι - 1500 Πιστοποιητικά σε 2 ημέρες

Έτοιμοι για ταξίδια οι Κύπριοι - 1500 Πιστοποιητικά σε 2 ημέρες

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τα ελληνικά νησιά - Ποιους άλλους προορισμούς επιλέγουν - Εκδόθηκαν 796 Πιστοποιητικά την πρώτη ημέρα

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Χωρίς προβλήματα αλλά με αυξημένο ενδιαφέρον συνεχίζεται η έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού στην Κύπρο για όσους θέλουν να ταξιδέψουν εντός του μήνα Ιουνίου

Από την περασμένη Τρίτη 8 Ιουνίουόσοι πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, μεταβαίνουν σε 5 συγκεκριμένα σημεία ανά το παγκύπριο, όπου με την προσκόμιση της Κάρτας Εμβολιασμού και του Δελτίου Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, (για σκοπούς ταυτοποίησης) εκδίδονται τα Πιστοποιητικά στα ελληνικά και στα αγγλικά. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τα σημεία για έκδοση Πιστοποιητικών 

1

Μιλώντας στην Offsite η δρ Όλγα Καλακούτα Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών, ανέφερε πως τις δύο πρώτες ημέρες εκδόθηκαν περίπου 1500 Πιστοποιητικά Εμβολιασμού. Συγκεκριμένα την Τρίτη εκδόθηκαν συνολικά 796 Πιστοποιητικά ενώ μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης εκδόθηκαν άλλα 664

Στο μεταξύ, για τα ταξίδια στην Ελλάδα δεν απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και οι δικαιούχοι μπορούν να παρουσιάζουν την Κάρτα Εμβολιασμού που δίνεται από τα Εμβολιαστικά Κέντρα. Παρ’όλα αυτά όπως μας ενημέρωσε η δρ Καλακούτα, υπήρξαν πολίτες οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα και θέλησαν να γίνουν κάτοχοι του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, όμως οι αρμόδιοι τους ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει να ανάγκη καθώς μπορούν να ταξιδέψουν με την Κάρτα Εμβολιασμού. 

Η χρήση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού θα καταργηθεί αυτόματα με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 την 1η Ιουλίου, το οποίο θα χρησιμοποιείται από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σκοπούς ταξιδιού.

Ελληνικά νησιά και Κεντρική Ευρώπη οι επιλογές

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων κ. Χάρη Παπαχαραλάμπους ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των Κυπρίων είναι τα ελληνικά νησιά. 

«Σε σύγκριση με πέρυσι το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τα ελληνικά νησιά είναι αυξημένο και οι περισσότεροι επιλέγουν κυρίως τα νησιά όπου έχουν απευθείας πτήσεις». 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Κρήτη, Μύκονος, Σαντορίνη, Κεφαλονιά, Κέρκυρα είναι μερικοί από τους προορισμούς που επιλέγουν οι Κύπριοι σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων. 

Εκτός από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά υπάρχουν και αυτοί που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε χώρες του εξωτερικού, ενώ όπως μας ανέφερε ο κ. Παπαχαραλάμπους αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Κεντρική Ευρώπη. 

«Όταν ανοίξει το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο» δήλωσε ο κ. Παπαχαραλάμπους για να προσθέσει πως άλλες χώρες τις οποίες επιλέγουν οι Κύπριοι είναι η Τσεχία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Γερμανία. Καταληκτικά, όπως μας λέχθηκε η επιδημιολογική εικόνα τόσο της Κύπρου όσο και των άλλων χωρών θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή των Κυπρίων για ταξίδια. 

Home