Έτος παραγωγής και εξαγωγών κήρυξαν το 2022 στα κατεχόμενα

Έτος παραγωγής και εξαγωγών κήρυξαν το 2022 στα κατεχόμενα

Αναφορά στο χαλλούμι

Ο πρόεδρος του τ/κ βιομηχανικού επιμελητηρίου, Αλί Καματζίογλου, δήλωσε ότι κήρυξαν το 2022 ως έτος παραγωγής και εξαγωγών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πρώτων 100 ημερών από την ανάληψη της διοίκησης του επιμελητηρίου από τον ίδιο, ο κ. Καματζίογλου είπε ότι ένα από τα πιο κομβικά σημεία για την ύπαρξη της οικονομίας του ψευδοκράτους είναι η παραγωγή και οι εξαγωγές. «Με αυτή την ευκαιρία κηρύσσουμε το 2022 ως έτος παραγωγής και εξαγωγών», ανέφερε.

Σε παρουσίαση που έκανε εξήγησε τις δράσεις και τις συναντήσεις που πραγματοποιεί το επιμελητήριο για αύξηση των εξαγωγών και πρόσθεσε ότι εντείνονται οι προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής χαλλουμιού και ανόδου των προτύπων παραγωγής σε επίπεδα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το επιμελητήριο, συνέχισε, έφερε στην ημερήσια διάταξη την αύξηση της ποσότητας πρόβειου/αιγινού γάλακτος στην παραγωγή χαλλουμιού, άρχισε εργασίες σε συντονισμό με το «υπουργείου γεωργίας» και πέτυχε την εκ νέου δραστηριοποίηση του «συμβουλίου ελέγχου χαλλουμιού».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ενέκριναν τη συμφωνία σε σχέση με παραγωγή χαλλουμιού υπό τον όρο αυτό να παράγεται σύμφωνα με την κατοχύρωση και αυτό να γίνεται στην κατεχόμενη Κύπρο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι με το «υπουργείο γεωργίας», το κέντρο συντονισμού ΕΕ και το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο ετοίμασαν ένα σχέδιο δράσης για το χαλλούμι, την εξάλειψη των ζωικών ασθενειών, την αύξηση του αιγοπρόβειου γάλακτος και την άνοδο του γαλακτοκομικού τομέα στα επίπεδα της ΕΕ. 

ΚΥΠΕ

Home