Έτσι θα μπαίνει στα σπίτια η αστυνομία για έλεγχο - Πληροφορίες

Έτσι θα μπαίνει στα σπίτια η αστυνομία για έλεγχο - Πληροφορίες

Πως θα γίνονται οι έλεγχοι μετά τα νέα μέτρα 

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου ανακοίνωσε σήμερα τα νέα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα από αύριο, 31 Μαρτίου 2020, στις 6 π.μ. απαγορεύεται η σύναξη προσώπων στην όποια οικία πέραν των μόνιμα διαμενόντων προσώπων.

Όπως πληροφορείται η Offsite, o έλεγχος θα γίνεται δειγματοληπτικά τόσο από τους παρατηρητές της γειτονιάς όσο και από την Αστυνομία ωστόσο ο κόσμος θα πρέπει και από μόνος του να συνειδητοποιήσει και να υιοθετήσει αυτά τα μέτρα.

Μάλιστα όπως ξεκαθάρισαν στην ιστοσελίδα μας αστυνομικές πηγές η κατοικία του κάθε πολίτη δεν μπορεί να παραβιαστεί, βάσει του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Αυτό  θα έχει ως αποτέλεσμα η αστυνομία να μπορεί να εισέλθει εντός σπιτιών είτε με δικαστικό ένταλμα, είτε με την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη όπως ισχύει άλλωστε και σήμερα.

Η Αστυνομία αναμένεται να παραμείνει και το επόμενο διάστημα σε εγρήγορση και μάλιστα θα αξιολογεί και διάφορες καταγγελίες αστυνομικών της γειτονιάς για παραβίαση του διατάγματος.

Μάλιστα όπως τονίστηκε στην Offsite μέλη της δύναμης θα φτάνουν σε σπίτια για τα οποία θα υπάρχει εύλογη υποψία για παραβίαση του διατάγματος και να ζητούν από τον ιδιοκτήτη να προχωρήσουν σε έλεγχο και σε περίπτωση άρνησής του θα παραμένουν έξω από την οικία, μέχρι να εξασφαλίσουν ένταλμα έρευνας. 

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν αποκλείεται όταν οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές η αστυνομία να πηγαίνει απευθείας σε οικίες με το ένταλμα σύλληψης. 

Home