Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Eδώ και τώρα νέα ψυχιατρική κλινική – Εικόνες περασμένου αιώνα στην Αθαλάσσα
Ανησυχίες ΠΑΣΥΚΙ

Ανησυχίες για τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας μετά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων COVID-19 τόσο σε ασθενείς όσο και σε εργαζομένους εκεί, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι).  

«Η ανησυχία μας εντείνεται αφού το συγκεκριμένο Νοσηλευτήριο είναι υποστελεχωμένο, χωρίς τις κατάλληλες κτιριακές υποδομές, χωρίς τεχνογνωσία και εμπειρία στην αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, όπου νοσηλεύονται υπεράριθμοι ταλαιπωρημένοι βαρέως ψυχικά πάσχοντες», προσθέτει.

 

Η Συντεχνία αναφέρει, επίσης, ότι έγκαιρα εντόπισε τα προβλήματα, τα οποία είχαν ως αρχή τους την απουσία σχεδίου δράσης, όπως και την επακόλουθη, ατεκμηρίωτη απόφαση του Ο.Κ.Υπ.Υ για αποκλεισμό των ψυχικά ασθενών με COVID-19 από τα Νοσοκομεία/ Τμήματα Αναφοράς και την αντιμετώπιση τους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

 

«Παρόλη την ενημέρωση της ετοιμότητας μας να συνδράμουμε στη συζήτηση και εξεύρεση πρακτικών λύσεων, όχι μόνο δεν καλεστήκαμε στις επόμενες συναντήσεις που έγιναν επ’ αυτού, αλλά ούτε και έχουμε ενημερωθεί για τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Ως εκ τούτου περιμένουμε λογικές απαντήσεις και πρακτικές λύσεις πριν να είναι πολύ αργά για το Ψυχιατρείο», καταλήγει.

Home