Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εξετάσεις ανά τετράμηνο: Προειδοποιούν με μέτρα οι μαθητές

Offsite Team -
20.11.2018 - 19:19

Εξετάσεις ανά τετράμηνο: Προειδοποιούν με μέτρα οι μαθητές

Thumbnail
Έντονη διαφωνία ΠΣΕΜ για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

Την έντονη διαφωνία της με το μέτρο των εξετάσεων ανά τετράμηνο που προωθεί η κυβέρνηση για να εφαρμοστεί από τη σχολική χρονιά 2019-2020, εξέφρασε χθες η ΠΣΕΜ κατά τη συνάντηση που είχε με την Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι στα πλαίσια της συνάντησης τέθηκαν απόψεις για ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές, αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα στο σύνολο, τονίζοντας πως οι μαθητές θέλουν ένα σχολείο που θα τους παρέχει ολόπλευρη μόρφωση και κριτική σκέψη και όχι ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο, που θα προωθεί τη βαθμοθηρία, την ενίσχυση της παραπαιδείας και την αύξηση του άγχους των μαθητών.

Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε στην ΠΣΕΜ ότι και οι καθηγητές διαφωνούν με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και στηρίζουν τον αγώνα των μαθητών ενάντια σε αυτό το μέτρο.

Επιπλέον, ενημέρωσε τους οργανωμένους καθηγητές ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφαση της να εφαρμόσει το μέτρο «οι μαθητές δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια αλλά θα προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα».  

Για το θέμα της βίας και παραβατικότητας στα σχολεία και της ασφάλειας των μαθητών, το οποίο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, η ΠΣΕΜ τόνισε πως τα φαινόμενα αυτά «αποτελούν προβλήματα κοινωνικά και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κατασταλτικά μέτρα, όπως εισαγωγή καμερών ασφαλείας στα σχολεία και ψηλά κάγκελα».

«Θέσαμε την άποψη μας για ενίσχυση της πρόληψης και της διαπαιδαγώγησης των μαθητών μέσω προγραμμάτων και ειδικών μαθημάτων στα σχολεία καθώς επίσης και τη δημιουργία ενός ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου που θα μας καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την ολόπλευρη μόρφωση, πολιτιστικές και αισθητικές αξίες που θα κρατούν μακριά τους μαθητές από τέτοια φαινόμενα», αναφέρει.

Τέλος, διαβεβαίωσε τους οργανωμένους καθηγητές ότι θα είναι στο πλευρό τους σε περίπτωση που "γίνουν ξανά προσπάθειες από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και κυβέρνησης για μείωση των συνδικαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων".

Home