Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φαίδωνος: Αδικαιολόγητη η απεργία των εργαζομένων Δ. Πάφου

Offsite Team -
03.03.2020

Φαίδωνος: Αδικαιολόγητη η απεργία των εργαζομένων Δ. Πάφου

Thumbnail
Τι ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος

Αδικαιολόγητη που αποβαίνει εις βάρος των πολιτών, χαρακτήρισε τη σημερινή απεργία αριθμού εργαζομένων στην υπηρεσία αποκομιδής σκυβάλων του Δήμου , ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. 

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως οι  Συντεχνίες αντιλαμβανόμενες ότι αριθμός εργαζομένων δεν επιθυμούσε να απεργήσει γιατί επιθυμεί τη μετακίνηση στην Υπηρεσία Πρασίνου ως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλαξαν τον τόπο συγκέντρωσής τους με σκοπό να πιέσουν και να τους επιβάλουν τη συμμετοχή τους στην απεργία, νοοτροπίες που σκοπό έχουν να επιβάλουν τις επιδιώξεις τους. H απεργία  είπε ο Δήμαρχος Πάφου, είναι αδικαιολόγητη γιατί κανείς εργαζόμενος στην εν λόγω υπηρεσία δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του αλλά ούτε και οποιοδήποτε εργασιακό του ωφέλημα. 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ημερ. 21 Νοεμβρίου 2019 προβλέπει καθαρά συνέχισε , “την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα μέσω ανοικτού Διαγωνισμού, ενώ ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να τηρεί αυστηρά την εργατική νομοθεσία για όλους τους εργοδοτούμενούς του”. 

Επιπρόσθετα επισημαίνει ο κ. Φαίδωνος  ότι με τη διαδικασία της αγοράς υπηρεσιών θα δημιουργηθούν, δια μέσω του αναδόχου, 22 και πλέον νέες θέσεις εργασίας οι οποίες, όπως προανέφερε, θα υπόκεινται αυστηρά στις πρόνοιες της εργατικής νομοθεσίας.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος που συνομίλησε με τους τριάντα περίπου εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημοτικό μέγαρο άφησε να νοηθεί ότι το όφελος που θα προκύψει θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους δημότες με μείωση των υφιστάμενων τελών. 

Επανέλαβε επίσης την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι κανένας από τους εργαζόμενους δεν θα απολυθεί αλλά όλοι θα μετακινηθούν στην υπηρεσία πρασίνου μέχρι την συνταξιοδότηση τους. 

Εκπρόσωποι των συντεχνιών, οι Νίκος Νικολάου της ΣΕΚ, Δημήτρης Επιφανείου της ΠΕΟ και Ανδρέας Διογένους της ΔΕΟΚ κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους, την παραμονή των δραστηριοτήτων στο Δήμο, ώστε να διασφαλιστούν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις και να προωθήσουν  από κοινού μέσω ενός διαλόγου την περαιτέρω παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους δημότες. 

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους,  αμφισβητούν τα πορίσματα δυο μελετών που έχει στην κατοχή του ο Δήμος με βάση τα οποία αν η υπηρεσία εκχωρηθεί σε ιδιώτες το κόστος μειώνεται κατά 50%. 

ΚΥΠΕ

Home