Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φαίδωνος: Αδικαιολόγητη η απεργία των εργαζομένων Δ. Πάφου

Offsite Team -
03.03.2020 - 10:43

Φαίδωνος: Αδικαιολόγητη η απεργία των εργαζομένων Δ. Πάφου

Thumbnail
Τι ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος

Αδικαιολόγητη που αποβαίνει εις βάρος των πολιτών, χαρακτήρισε τη σημερινή απεργία αριθμού εργαζομένων στην υπηρεσία αποκομιδής σκυβάλων του Δήμου , ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. 

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως οι  Συντεχνίες αντιλαμβανόμενες ότι αριθμός εργαζομένων δεν επιθυμούσε να απεργήσει γιατί επιθυμεί τη μετακίνηση στην Υπηρεσία Πρασίνου ως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλαξαν τον τόπο συγκέντρωσής τους με σκοπό να πιέσουν και να τους επιβάλουν τη συμμετοχή τους στην απεργία, νοοτροπίες που σκοπό έχουν να επιβάλουν τις επιδιώξεις τους. H απεργία  είπε ο Δήμαρχος Πάφου, είναι αδικαιολόγητη γιατί κανείς εργαζόμενος στην εν λόγω υπηρεσία δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του αλλά ούτε και οποιοδήποτε εργασιακό του ωφέλημα. 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ημερ. 21 Νοεμβρίου 2019 προβλέπει καθαρά συνέχισε , “την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα μέσω ανοικτού Διαγωνισμού, ενώ ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να τηρεί αυστηρά την εργατική νομοθεσία για όλους τους εργοδοτούμενούς του”. 

Επιπρόσθετα επισημαίνει ο κ. Φαίδωνος  ότι με τη διαδικασία της αγοράς υπηρεσιών θα δημιουργηθούν, δια μέσω του αναδόχου, 22 και πλέον νέες θέσεις εργασίας οι οποίες, όπως προανέφερε, θα υπόκεινται αυστηρά στις πρόνοιες της εργατικής νομοθεσίας.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος που συνομίλησε με τους τριάντα περίπου εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημοτικό μέγαρο άφησε να νοηθεί ότι το όφελος που θα προκύψει θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους δημότες με μείωση των υφιστάμενων τελών. 

Επανέλαβε επίσης την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι κανένας από τους εργαζόμενους δεν θα απολυθεί αλλά όλοι θα μετακινηθούν στην υπηρεσία πρασίνου μέχρι την συνταξιοδότηση τους. 

Εκπρόσωποι των συντεχνιών, οι Νίκος Νικολάου της ΣΕΚ, Δημήτρης Επιφανείου της ΠΕΟ και Ανδρέας Διογένους της ΔΕΟΚ κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους, την παραμονή των δραστηριοτήτων στο Δήμο, ώστε να διασφαλιστούν ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις και να προωθήσουν  από κοινού μέσω ενός διαλόγου την περαιτέρω παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους δημότες. 

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους,  αμφισβητούν τα πορίσματα δυο μελετών που έχει στην κατοχή του ο Δήμος με βάση τα οποία αν η υπηρεσία εκχωρηθεί σε ιδιώτες το κόστος μειώνεται κατά 50%. 

ΚΥΠΕ

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Offsite Team -
26.06.2022 - 10:46

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενθουσιάστηκε με τις παρουσιάσεις και το καινοτόμο περιεχόμενο των κατασκευών που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών. Η κ. Δημητρίου, παρευρέθηκε το Σάββατο, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την έναρξη του διαγωνισμού. 

Το Robotex Cyprus 22 που διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society (CCS) θα γιορτάσει τα πέμπτα γενέθλια του, ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, όπως καθιερώθηκε από το 2017.

1

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν 625 ρομποτίστριες και ρομποτιστές, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες από όλη την Κύπρο για να διαγωνιστούν με τα ρομπότ τους στις 20 διαφορετικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του CCS, Κώστα Αγρότη, την εκδήλωση χαιρέτισαν η Μαρία Μιλτιάδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Νεολαίας, ο καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου εκ μέρους του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντής Έρευνας στο CYENS και ο Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος του IET Cyprus.

Η διήμερη εκδήλωση είναι ανοικτή τόσο για τους γονείς, συγγενείς και φίλους των διαγωνιζομένων όσο και για το ευρύ κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ρομποτικές μάχες και να επισκεφτεί εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών.

Το Σάββατο, η σειρά Line Following εμπλουτίστηκε από πίστες με διάφορα εμπόδια τα οποία έπρεπε τα ρομπότ να αποφύγουν, στον διαγωνισμό Μaze τα ρομπότ προσπάθησαν να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου και στο ράλλυ Folkrace πολλά ρομπότ αγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε ειδική πίστα.

2

Την Κυριακή στη μονομαχία Sumo, τα ρομπότ θα προσπαθούν να εκτοπίσουν το ένα το άλλο από την πίστα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό Colour Picking και το νέο Girls Fire-Fighting (καταπολέμηση πυρκαγιών) που απευθύνεται μόνο σε κορίτσια, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στους τομείς STEAM.

Και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης Robotex, μαθητές δημοτικού παρουσιάζουν έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με το περιβαλλοντικό θέμα της διαχείρισης αποβλήτων, ενώ στον χώρο υπάρχουν διαδραστικά ενημερωτικά κιόσκια και άλλες δράσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικο-χορευτικές παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι οι νικήτριες ομάδες δικαιούνται να συμμετέχουν στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση στην Εσθονία, όπου η Κύπρος στο παρελθόν είχε σαρώσει τα βραβεία. Το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του πέμπτου διαγωνισμού ρομποτικής Robotex.

Πηγή: ΚΥΠΕ

*φωτος - Twitter

Home