Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φθινόπωρο έτοιμος ο νέος ξενώνας για άτομα με ψυχικές ασθένειες

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
25.04.2022 - 06:30

Φθινόπωρο έτοιμος ο νέος ξενώνας για άτομα με ψυχικές ασθένειες

Θα φιλοξενεί άτομα με χρόνιες ψυχικές ασθένειες που νοσηλεύονταν μέχρι τώρα στην Αθαλάσσα

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Το Φθινόπωρο του 2022 αναμένεται να λειτουργήσει ο νέος ξενώνας στα Λατσιά στον οποίο θα φιλοξενούνται άτομα που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες.

Τα έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει πριν από 2 μήνες, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Η ανέγερση του προστατευόμενου ξενώνα στα Λατσιά, γίνεται σε κτίριο το οποίο παραχωρήθηκε από τις Ιατρικές Υπηρεσίες. 

Μιλώντας στην Offsite η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Δρ. Άννα Παραδεισιώτου, εξήγησε ότι σε πρώτη φάση στον ξενώνα θα φιλοξενούνται ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται εδώ και χρόνια στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας και η επικινδυνότητά τους είναι μειωμένη. 

«Θα μεταφέρονται στον ξενώνα ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν ούτε οικογενειακό περιβάλλον για να τους αναλάβει, ούτε και μπορούν να γίνουν αποδεκτοί σε άλλους ξενώνες», πρόσθεσε η δρ Παραδεισιώτου. 

Ο προστατευόμενος αυτός ξενώνας κατά την δρ Παραδεισιώτου εντάσσεται στην προσπάθεια που γίνεται ώστε τα άτομα αυτά να αποιδρυματοποιηθούν και να ενταχθούν και πάλι στην κοινότητα. 

Συνεχίζοντας η δρ Παραδεισιώτου σημείωσε πως «θέλουμε να αλλάξουμε την μορφή του νοσοκομείου Αθαλάσσας, να είναι ένα νοσοκομείο που να νοσηλεύει οξέα περιστατικά».

Αφού ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτιρίου, ο ξενώνας θα στελεχωθεί επαρκώς εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα αποτελείται από νοσηλευτές ψυχικής υγείας, θα υπάρχουν βοηθοί θαλάμου, ενώ πολύ τακτικά ψυχίατρος θα επισκέπτεται τους ασθενείς.

Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς για δημιουργικές απασχολήσεις και δραστηριότητες εντός του ξενώνα, ενώ θα διοργανώνονται εκδρομές και επισκέψεις ανάλογα με την ψυχική κατάσταση του κάθε ένοικου. 

Home