Φυλάκη ή πρόστιμο: Ακούει ποινή ο άντρας που οδηγούσε με τα πόδια

Φυλάκη ή πρόστιμο: Ακούει ποινή ο άντρας που οδηγούσε με τα πόδια

Επικαλέστηκε τα παιδιά του για μετριασμό της ποινής - Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη (13/2) ο 43χρονος από τη Λεμεσό, ο οποίος στις 24 Οκτωβρίου 2019 οδηγούσε το φορτηγό του με τα πόδια, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, μεταδίδοντας μάλιστα την πράξη στο Facebook.

Ο 43χρονος παραδέχθηκε τις εναντίον του κατηγορίες που αφορούν αλόγιστη, επικίνδυνη και απερίσκεπτη πράξη και οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας.

Μετριασμός της ποινής

Κατά τη προηγούμενη δικάσιμο, η συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου για τον πελάτη της και, παρουσιάζοντας διάφορα έγγραφα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτός είναι διαζευγμένος, σπουδάζει δύο παιδιά, συνδράμει οικονομικά και μεταφέρει συγγενικό του άτομο στο Νοσοκομείο για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, παραδέχθηκε το λάθος του από την πρώτη στιγμή  και εξέφρασε μεταμέλεια. Μάλιστα σε περίπτωση που του επιβληθεί ποινή φυλάκισης, αυτόματα θα χάσει την επαγγελματική του άδεια.

Τι ισχύει με τη νομοθεσία

Ο 43χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, οδήγησης χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και οδήγησης με μη ελεύθερα χέρια.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία η αμελής οδήγηση τιμωρείται με φυλάκιση η οποία δεν υπερβαίνει τα δυο έτη ή με χρηματικό πρόστιμο (1200 ευρώ) οι και με τις δυο ποινές.

Home