Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γ.Ε: Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από πόρισμα για Συνεργατισμό

Offsite Team -
29.03.2019 - 11:08

Γ.Ε: Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από πόρισμα για Συνεργατισμό

Thumbnail
Τι δηλώνει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σε προκαταρκτικά συμπεράσματα για θέματα ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για υποθέσεις που υποδεικνύονται στο πόρισμα για τον Συνεργατισμό κατέληξε η μία ομάδα που όρισε ο Γενικός Εισαγγελέας και η οποία συνήλθε χθες.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν συσταθεί δύο ομάδες για να μελετήσουν το πόρισμα, προκειμένου να αποφασιστεί το κατά πόσο δικαιολογείται η έναρξη ανακρίσεων ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών ή/και αστικών αδικημάτων.

"Έχουμε φθάσει σε κάποια προκαταρκτικά συμπεράσματα για θέματα ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών, τα οποία θα τελειοποιήσουμε εντός των προσεχών ημερών. Για το θέμα των αστικών αδικημάτων έχουμε νέα σύσκεψη αργότερα σήμερα", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, λόγω του όγκου του πορίσματος, που υπερβαίνει τις 800 σελίδες, αλλά και των άλλων σοβαρών υποθέσεων που χειρίζονται τα μέλη των δύο ομάδων ενώπιον δικαστηρίων, υπολείπεται ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει, προτού ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είχε ξεκαθαρίσει με ανακοίνωση του ότι η εξέταση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών ή/και αστικών αδικημάτων θα γίνει ανεξάρτητα από το εάν αυτά συνέβαλαν ή όχι στην κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα. 

 

Home