Γ.E.: Υπό εξέλιξη οι έρευνες στην υπόθεση του Αζέρου

Γ.E.: Υπό εξέλιξη οι έρευνες στην υπόθεση του Αζέρου

Θα εξεταστεί το αίτημα για υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων

Η υπόθεση του 38χρονου Αζέρου διερευνάται από τους αρμόδιους ανακριτές της Αστυνομίας και όταν συμπληρωθεί θα παραδοθεί στην Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω αξιοποίηση της υπόθεσης, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση του Αζέρου, στο πλαίσιο σημερινής διάσκεψης Τύπου, ο κ. Σαββίδης είπε ότι η υπόθεση είναι «υπό διερεύνηση και όταν ο φάκελος συμπληρωθεί, όπως όλες τις σοβαρές υποθέσεις, θα έρθουν κοντά μας για να αποφασίσουμε ποιες κατηγορίες και αν στοιχειοθετούνται για να προχωρήσουμε την υπόθεση στο δικαστήριο».

Σε ερώτηση σχετικά με πρόθεση του Υπουργού Παιδείας για αλλαγή του νομικού πλαισίου, που αφορά στις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι «μίλησα χθες με τον Υπουργό Παιδείας για να ζητήσει τη βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας στη βελτίωση του νομικού πλαισίου κάτω από το οποίο τυχαίνουν χειρισμού εκπαιδευτικοί, για τους οποίους ενδεχόμενα να υπάρχουν υποψίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, ενώ σήμερα μου απέστειλε (ο Υπουργός Παιδείας) μια επιστολή στην οποία καταγράφονται οι ανησυχίες του και αναφέρεται το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο».

«Θα ανατεθεί σε λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας για να δούμε ακριβώς το νομικό πλαίσιο και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε για να γίνει αυτό που θέλει το Υπουργείο Παιδείας», διευκρίνισε.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Σαββίδης, σε ερώτηση σχετικά με τα Pandora Papers είπε «ότι ως Νομική Υπηρεσία τα μελετούμε και τα αξιολογούμε και αν χρήζει περαιτέρω ποινικής διερεύνησης, δίνουμε αναγκαίες οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση χωρίς να δημοσιοποιούμε τις προθέσεις μας αυτές».

«Ο ρόλος μας είναι μόνο στο θέμα των ποινικών ευθυνών», διευκρίνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με τη πορεία των ερευνών σε σημαντικές ποινικές υποθέσεις και συγκεκριμένα για την υπόθεση Al Jazeera είπε ότι «έχουμε εγκαταστήσει μια νέα διαδικασία με την Αστυνομία, στο ότι έχουμε καταγράψει τις σοβαρές υποθέσεις σε ένα πίνακα, που έχουμε και εμείς και ηγεσία της Αστυνομίας και παρακολουθούμε όλες τις υποθέσεις».

«Ο σκοπός είναι για να βάζουμε χρονοδιαγράμματα, να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και να ελέγχουμε την πρόοδο τους», είπε.

Συγκεκριμένα για την υπόθεση Al Jazeera ανάφερε ότι είναι «πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη επιθυμία του κόσμου για σύντομες εξελίξεις».

Είχα πει από την πρώτη στιγμή, πρόσθεσε, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ότι δικαιολογημένα προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση και τον θυμό του κόσμου, αλλά ένα πράγμα να θέλεις να προχωρήσεις την ανάκριση και άλλο πράγμα να μπορέσεις να το κάνεις στην πραγματικότητα».

«Έγινε πολύ δουλειά για την υπόθεση και είμαστε σε προχωρημένο στάδιο και ελπίζω σύντομα θα υπάρξουν καταλήξεις για το τι θα γίνει με την υπόθεση αυτή», σημείωσε.

Σε ερώτηση τέλος, για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης» σχετικά με απόφαση δικαστηρίου στην Νορβηγία όπου ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο Νορβηγός Lef Torkel Grimsrud, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την αρπαγή της κόρης του Μ.Ε. από την Κύπρο το 2017, ανάφερε ότι δεν είναι σε θέση να «μιλήσω για τη δικαστική εξουσία ούτε και για οποιονδήποτε θέμα που άπτεται στην ορθότητα και χειρισμό της υπόθεσης αυτής από τα δικαστήρια της Κύπρου».  

ΚΥΠΕ

Home