ΓεΣΥ: Α' Βοήθειες/Ασθενοφόρα μάλλον από 1/9 - Οκτώβρη τα υπόλοιπα

ΓεΣΥ: Α' Βοήθειες/Ασθενοφόρα μάλλον από 1/9 - Οκτώβρη τα υπόλοιπα

Ποιες υπηρεσίες πήραν νέα αναβολή για 19 Οκτωβρίου; Πιθανόν 1η Σεπτεμβρίου Ασθενοφόρα και Πρώτες Βοήθειες

Της Αγάθης Χατζηκωστή

Δεν θα ενταχθούν τελικά όλες οι εναπομείναντες υπηρεσίες της Β' φάσης του ΓεΣΥ από την 1η Σεπτεμβρίου στο σύστημα. 

Όπως αναφέρει στην offsite ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, την 1η Σεπτεμβρίου πιθανόν να ενταχθούν στο ΓεΣΥ ΜΟΝΟ οι υπηρεσίες Ασθενοφόρων και Πρώτων Βοηθειών. Δηλαδή τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, εκτός απροόπτου από την 1η Σεπτεμβρίου θα τις προσφέρουν και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Δείτε ΕΔΩ όλα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ.  

Θυμίζουμε ότι η εφαρμογή της Β' φάσης του ΓεΣΥ ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου με την ενδονοσοκομειακή φροντίδα. 

19 Οκτωβρίου οι υπόλοιπες υπηρεσίες

Όσον αφορά τις υπόλοιπες υπηρεσίες που εκκρεμούν και δεν θα ενταχθούν τελικά ούτε την 1η Σεπτεμβρίου, παίρνουν νέα παράταση και όπως μας είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, μετά από απόφαση του ΔΣ του ΟΑΥ η εφαρμογή τους θα αρχίσει στις 19 Οκτωβρίου. 

Πιο συγκεκριμένα παράταση για τις 19 Οκτωβρίου παίρνουν:

  • η φροντίδα υγείας από άλλους επαγγελματίες υγείας (κλινικούς διαιτολόγους, εργοθεραπευτές, λογοπαθολόγους, φυσιοθεραπευτές και κλινικούς ψυχολόγους), 
  • νοσηλευτές και μαίες, 
  • οι οδοντιάτροι, 
  • η ανακουφιστική φροντίδα υγείας και 
  • η ιατρική αποκατάσταση.

Ενώ όπως προαναφέραμε την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται ότι θα ενταχθούν:

  • τα Τμήματα Ατυχημάτων & Επειγόντων Περιστατικών, 
  • οι υπηρεσίες ασθενοφόρων

Οι λόγοι της νέας αναβολής

Όπως σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η νέα αναβολή ήρθε ξανά λόγω κορωνοϊού και άλλων παραγόντων, αφού δεν ολοκληρώθηκαν οι προεργασίες για την ένταξη όλων των υπηρεσιών για την 1η Σεπτεμβρίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση για τις 19 Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να είναι τελεσίδικη η απόφαση για ένταξη των Τμημάτων Ατυχημάτων & Επειγόντων Περιστατικών και υπηρεσιών Ασθενοφόρων από 1η Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις από τον Οργανισμό. Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου γύρω στο τέλος Αυγούστου θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με όλους τους ειδικούς. 

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε την ένταξη ενδονοσοκομειακής φροντίδας και όλων την υπηρεσιών κατά την 1η Ιουνίου, ωστόσο λόγω της πανδημίας έγινε η ένταξη μόνο της ενδονοσοκομειακής φροντίδας. 

 

Home