Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Για 8,5 μέτρα δεν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης - Έκλεισαν δρόμο

Offsite Team -
19.11.2022

Για 8,5 μέτρα δεν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης - Έκλεισαν δρόμο

Οι κάτοικοι αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Τον κύριο δρόμο Ερήμης - Ομόδους έκλεισαν σήμερα για μια ώρα οι κάτοικοι του χωριού Αγιου Αμβροσιου έχοντα στο πλευρό τους και να πολίτες του συμπλέγματος κρασοχωριων.

1

Όπως έγινε γνωστό η κοινότητα Αγίου Αμβροσίου για άλλη μια χρονιά μένει εκτός του σχεδίου παραχώρησης έκτακτης οικονομικής βοήθειας και συγκεκριμένα του επιδόματος θέρμανσης, για 8,5 μέτρα υψομετρικής διαφοράς και για 1 χιλιόμετρο πιο κοντά σε απόσταση από τη Λεμεσό με βάση το όριο που έθεσε το υπουργείο Εσωτερικών. 

1

Οι κάτοικοι αλλά και το Κοινοτικό Συμβούλιο του Αγ. Αμβροσίου μετά από προσπάθειες 4 και πλέον χρόνων, ανέμεναν φέτος το πρόβλημα να επιλυθεί και πως το Υπ. Εσωτερικών θα προχωρούσε με τη συμπερίληψη και του Αγίου Αμβροσίου εντός του σχεδίου επιδόματος θέρμανσης. 

1

«Για 8,5 μέτρα υψομετρική διαφορά  ο Άγιος Αμβρόσιος Λεμεσού δεν συμπεριλαμβάνεται εντός του σχεδίου. Το υψόμετρο της κοινότητας είναι 591,50 μέτρα και η απόσταση από τη Λεμεσό 29χλμ, ενώ το υψομετρικό όριο για να λάβουν οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων το επίδομα, πρέπει να είναι μεγαλύτερο ή ίσο των 600 μέτρων και η απόσταση από την Λεμεσό να είναι μεγαλύτερη ή ίση των 30 χιλιομέτρων» ανέφερε ο κοινοτάρχης του Αγίου Αμβροσίου κ.Στέλιος Γρηγορίου.

Οι κάτοικοι όπως ανεφεραν αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας και κατά την διαμαρτυρία τους σημείωσαν πως εάν δεν λυθεί το θέμα θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Home