Γιατί αυξήθηκαν οι αστυνομικοί στους δρόμους / Τι ισχύει

Γιατί αυξήθηκαν οι αστυνομικοί στους δρόμους / Τι ισχύει

«Προκαλεί» τους οδηγούς ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σάρκα και οστά λαμβάνουν οι δράσεις της Τροχαίας για πάταξη των θανατηφόρων δυστυχημάτων. Τις τελευταίες μέρες οι δρόμοι και κυρίως οι υπεραστικοί δρόμοι και το δευτερεύον οδικό δίκτυο γέμισε αστυνομικούς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η παρουσία των  τροχονόμων είτε διακριτική είτε φανερή είναι σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας κάτι που «προκαλεί» τους οδηγούς ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να εφαρμόζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να μην πέσουν στην τσιμπίδα του νόμου. Ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών σε σημεία των δρόμων που θεωρούνται μελανά.

Η έντονη αστυνόμευση στους δρόμους   είναι αποτέλεσμα των οδηγιών του Αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου ο οποίος έδωσε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 «γραμμή» με σκοπό να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της οδικής ασφάλειας στους δρόμους της χώρας μας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται   ότι οι δράσεις της Αστυνομίας για πρόληψη των σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, χωρίζονται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • Την πρόληψη και επιμόρφωση όλων των χρηστών του οδικού δικτύου
  • Την αστυνόμευση και την επιτήρηση της εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και
  • Την τροποποίηση, εκεί και όπου χρειάζεται, της Νομοθεσίας που διέπει τη χρήση του οδικού δικτύου.

Παράλληλα, στο κάδρο παραμένουν και οι στοχευμένες εκστρατείες που αποσκοπούν σε πάταξη συγκεκριμένων τροχαίων αδικημάτων όπως είναι:

  • Παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας
  • Mη χρήση της ζώνης ασφάλειας
  • Μη χρήση κράνους από μοτοσικλετιστές
  • Τη χρήση κινητού τηλεφώνου
  • Τη μη συμμόρφωση με το φωτεινό σηματοδότη όταν το χρώμα είναι κόκκινο

Tην ίδια ώρα σύμφωνα και με συστάσεις του Αρχηγού Αστυνομίας  η Αστυνομία, συνεχίζει τις οργανωμένες επιχειρήσεις της, σε συνεργασία τόσο με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, όσο και με τους τροχονόμους της τοπικής αυτοδιοίκησης.  

Home