Γιατί έστειλαν πακέτο τα 7 κιλά κάνναβης

Γιατί έστειλαν πακέτο τα 7 κιλά κάνναβης

Νέα ήθη και έθιμα

Νέα ήθη και έθιμα βρίσκουν και λόγω κορωνοϊού οι εμπόροι ναρκωτικών. Το δόλωμα του «πακέτου» μέσω ταχυδρομείου επιλέγεται κατά κόρον ώστε να ξεγελάσουν τις Αρχές.

Με αφορμή τη σύλληψη 34χρονου μετά τον εντοπισμό κάνναβης συνολικού βάρους επτά κιλών και 260 γραμμαρίων η ΥΚΑΝ ανασκουμπώνεται με σκοπό να εμποδίσει νέα έξαρση του φαινομένου.

‘Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης το σύστημα με την αποστολή ύποπτων χαρτοκιβωτίων μέσω ταχυδρομείου που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών συνηθίζεται πλέον και στο εξωτερικό. Η Αστυνομία ανέπτυξε τη συνεργασία με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες για αποτροπή τέτοιων φαινομένων. 

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες αφίχθηκε μέσω ταχυδρομείου, από χώρα του εξωτερικού, χαρτοκιβώτιο, το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο. Λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων, στην παρουσία μελών της ΥΚΑΝ, έλεγξε το χαρτοκιβώτιο και διαπιστώθηκε ότι αυτό περιείχε φυτική ύλη κάνναβη, συνολικού βάρους επτά κιλών και 260 γραμμαρίων. 

Χθες, στα πλαίσια ελεγχόμενης παράδοσης, στο υποστατικό της εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών όπου είχε αφιχθεί το χαρτοκιβώτιο με την κάνναβη, το χαρτοκιβώτιο παραλήφθηκε από τον 34χρονο, ο οποίος πλαστογράφησε την υπογραφή και το όνομα του παραλήπτη και συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.     

Από έρευνα που έγινε τόσο στον 34χρονο, όσο και στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για εξετάσεις.

Δεν συνεργάζεται

Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, αλλά όπως ανέφερε στην Offsite ο κ. Σεργίδης δεν συνεργάζεται με τις Αρχές.

Home