Γιολίτη για τροχαία:«Μόνος τρόπος μη προστίμου η συμμόρφωση»

Γιολίτη για τροχαία:«Μόνος τρόπος μη προστίμου η συμμόρφωση»

Χρειάζεται η λήψη μέτρων τόνισε

«Έχουμε όλοι έγνοια για τις οδικές συγκρούσεις, θέλουμε όλοι να περιορίσουμε τον αριθμό των θανάτων και των τραυματισμών και υπάρχει βέβαια κι ένας πολύ εύκολος τρόπος να αποφύγει κάποιος το πρόστιμο, που είναι να συμμορφωθεί».

Αυτό δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο της στρατιωτικής παρέλασης για την Ανεξαρτησία της Κύπρου και με αφορμή την έναρξη σήμερα των νέων ποινών για τις οδικές συγκρούσεις.

Σε ερώτηση αν αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν το επόμενο διάστημα μαζί με το σύστημα φωτο-επισήμανσης, τους επόμενους μήνες, δίνοντας μια επιπρόσθετη βοήθεια στις αρχές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα θανατηφόρα, απάντησε πως «σίγουρα οι ποινές και το έχω ξαναπεί δεν είναι αυτοσκοπός και από μόνες τους δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση.  Θα πρέπει να υπάρξει ατομική υπευθυνότητα. Θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να αντιληφθούν ότι πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και να οδηγούν υπεύθυνα.

Θα πρέπει να υπάρξει καλλιέργεια της οδικής συνείδησης από νεαρή ηλικία και αυτό είναι ένα μεγάλο πλαίσιο μέτρων που θα βοηθήσουν να φέρουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε να μην βλέπουμε τόσους θανάτους στους δρόμους. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα».  

Home