Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιολίτη: Σωστά κατήγγειλα την ανάρτηση για τον πατέρα μου (Audio)

Offsite Team -
10.02.2021 - 09:03

Γιολίτη: Σωστά κατήγγειλα την ανάρτηση για τον πατέρα μου (Audio)

Thumbnail
Υπάρχουν όρια - Δεν ξέρω αν μπήκε η αστυνομία σε λάθος σπίτι - Θα πάω Βουλή

Για την υπόθεση με το parody account  στο Τwitter και την καταγγελία της στην Αστυνομία μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο κρατικό ραδιόφωνο η Υπ. Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη. 

Η κ. Γιολίτη αρχικά ανέφερε ότι:

«Πρέπει οι πολιτικοί να είναι ανεκτικοί στην κριτική και την σάτιρα. Είναι όμως πολύ διαφορετικό να βλέπουμε μια ανάρτηση με φωτογραφία του πατέρα μας, με χλευαστικά σχόλια, ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που ποτέ δεν απασχόλησε την δημοσιότητα. Δεν υπάρχουν κάποια όρια; Εγώ έκανα μια καταγγελία υπό την ιδιότητα μου ως πολίτης».

«Έκαναν πολλοί πολιτικοί καταγγελίες και δεν έγινε θόρυβος»

«Είναι πάρα πολλοί οι πολιτικοί που κάνουν παρόμοιας φύσης καταγγελίας. Δεν εξάσκησα καμία πίεση και δεν έχω εμπλακεί με κανένα τρόπο στην διερεύνηση της υπόθεση από την Αστυνομία η οποία ακολούθησε τις διαδικασίες που ακολουθεί πάντα σε τέτοιου είδους παράπονα».

«Μου προκαλεί πικρία το γεγονός ότι πολιτικά πρόσωπα στο παρελθόν ακολούθησαν την ίδια διαδικασία χωρίς να γίνει θόρυβος και κατακραυγή ενώ στην δική μου υπόθεση έγινε το αντίθετο. Πολλοί με κατακρίνουν ότι έκανα παράπονο για το account. Δεν ισχύει αυτό αφού ο λογαριασμός υπήρχε πολύ πριν. Εγώ έκανα καταγγελία όταν αναρτήθηκε φωτογραφία του πατέρα μου το οποίο θεωρώ κάτι ιερό, κάτι το οποίο οφείλω να προστατεύσω».

«Πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση θα έκανα παράπονο. Η ανάρτηση κατέβηκε. Άρα είχε αποτέλεσμα το ότι έγινε παράπονο. Δεν με ευχαριστεί το γεγονός ότι μπήκαν στο σπίτι ενός συμπολίτη μας και προκάλεσαν μια οποιαδήποτε ταλαιπωρία και λυπούμαι για την ταλαιπωρία είτε μπήκαν στο σωστό σπίτι ή όχι. Αυτό δεν θα γίνει γνωστό αφού εγώ είπε ότι δεν επιθυμώ να προχωρήσω με την υπόθεση».

Η δημοσιογράφος του ΡΙΚ Ελένη Βρετού, ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στο συγκεκριμένο σπίτι, 3 τουλάχιστον εβδομάδες μετά την καταγγελία. Επιπλέον τόνισε ότι σύμφωνα με όλα όσα αναφέρθηκαν από την Αστυνομία, αντιλαμβάνεται ότι οι έρευνες έγινε στο σωστό σπίτι, ανεξάρτητα από την κατάληξη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στη Βουλή συζήτηση για αλλαγή της διαδικασίας

Σχολιάζοντας τις αναφορές της κ. Βρετού η κ. Γιολίτη τόνισε: «Δεν γνωρίζω αν έχουν μπει στο σωστό σπίτι. Όπως και να έχει είναι μια ταλαιπωρία για ένα πολίτη να έρθει η Αστυνομία στο σπίτι του και να ψάχνει τους υπολογιστές του. Είναι μία ενέργεια που πολλοί θα συμφωνήσουν ότι είναι δυσανάλογη με μία ανάρτηση διαδικτυακή».

Θα συζητηθεί το θέμα στη Βουλή τη Δευτέρα μήπως υπάρχει μια άλλη διαδικασία που μπορεί να ακολουθείται για τέτοιες περιπτώσεις αφού πολλοί βουλευτές έκαναν παρόμοιες καταγγελίες».

Όπως είπε θα είναι παρούσα στη Βουλή τη Δευτέρα.

Θυμίζουμε ότι το ένταλμα έρευνες σε οικία προσώπου στη Λάρνακα ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα

Home