Χαμπιαούρης: Δίπλα στις ακριτικές περιοχές το Υπ. Παιδείας

Χαμπιαούρης: Δίπλα στις ακριτικές περιοχές το Υπ. Παιδείας

Οι δηλώσεις του Υπ. Παιδείας

Το μήνυμα ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα στις ακριτικές περιοχές, να στηρίζει τον κάθε πολίτη και έγνοια του είναι το κάθε παιδί, όπου και αν βρίσκεται όπου και αν κατοικεί, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης.  

Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες και συζήτηση θεμάτων που αφορούν τα σχολεία της περιοχής στα γραφεία των Σχολικών Εφορειών Δερύνειας και Παραλιμνίου, ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο περιοδείας του σε σχολεία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

 

Πρόσθεσε πως είχε μια «πάρα - πάρα πολύ εποικοδομητική και αποτελεσματική συνάντηση, αφού έχουμε δώσει λύσεις στα προβλήματα και έχουμε προτείνει λύσεις για άλλα θέματα τα οποία ταλανίζουν την περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι είμαστε δίπλα, εδώ στις ακριτικές περιοχές, να στηρίζουμε τον κάθε πολίτη και να ξέρουν ότι έγνοια μας είναι το κάθε παιδί, όπου και αν βρίσκεται όπου και αν κατοικεί».

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Υπουργός είπε πως «στη Δερύνεια τέθηκε το θέμα να γίνει το Γυμνάσιο εξατάξιο και Λύκειο. Αυτό ήταν ένα θέμα που είχε τεθεί εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο έμεινε στο περιθώριο» είπε και πρόσθεσε πως «το βλέπουμε θετικά και μέχρι την Τρίτη θα δώσω την τελική μου απάντηση. Είμαστε θετικοί σε πρώτη φάση, θέλω να δω τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής και γιατί όχι, αν πρέπει να γίνει εξατάξιο σχολείο, δηλαδή και Γυμνάσιο και Λύκειο στη Δερύνεια, είμαστε θετικοί».  

Ο Υπουργός απάντησε «βεβαίως» σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχουν οι υποδομές στο Γυμνάσιο Δερύνειας και εάν συμφωνούν με αυτό οι τοπικές αρχές της Δερύνειας, προσθέτοντας πως «στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Δερύνειας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας, τοπικοί παράγοντες και βουλευτές και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το βλέπουμε θετικά και αφού μελετήσω όλα τα δεδομένα την Τρίτη θα δώσω την τελική μου απάντηση».  

Ερωτηθείς για την ανέγερση νέου Γυμνασίου στο Παραλίμνι, ο κ. Χαμπιαούρης απάντησε πως «συζητήθηκε και αυτό το θέμα. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, έχουμε δώσει λύσεις στα προβλήματα που αφορούν το υφιστάμενο Γυμνάσιο, έχουμε συζητήσει θέματα που αφορούν το Λύκειο της περιοχής» είπε και εξέφρασε την άποψη ότι «θα βρούμε λύση και για το πώς θα προχωρήσουμε στο μέλλον στο συγκεκριμένο ζήτημα».

 

Η Τούλα Μουστακά – Τσιολάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Παραλιμνίου εξέφρασε την ευαρέσκεια του Συνδέσμου προς το πρόσωπο του Υπουργού ο οποίος «τις τελευταίες ημέρες ενημερώθηκε για τα σημαντικά κτιριακά και όχι μόνο προβλήματα που ταλαιπωρούν τόσα χρόνια το Γυμνάσιο. Σήμερα ο Υπουργός επισκέφθηκε το σχολείο και έδωσε άμεσες, πρακτικές  λύσεις και εισηγήσεις για αντιμετώπιση των μακροχρόνιων αυτών προβλημάτων».  

Πρόσθεσε ότι «ο Υπουργός Παιδείας σήμερα έδωσε τις λύσεις που ζητούσαμε στα καίρια ζητήματα που ταλαιπωρούσαν τον Σύνδεσμο Γονέων του Γυμνασίου και αφορούσαν την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών».  

Εξάλλου ο Σολωμός Κωνσταντίνου, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Παραλιμνίου εξέφρασε «ευχαριστίες προς τον Υπουργό Παιδείας γιατί τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες είχαμε αγγίζει πραγματικά τα προβλήματα που ταλανίζουν τόσο καιρό το Γυμνάσιο Παραλιμνίου.  Ο κ. Χαμπιαούρης έδωσε λύσεις στα χρόνια αυτά προβλήματα και τώρα προχωρούμε μπροστά».  

Ταυτόχρονα εξέφρασε «ευχαριστίες στους βουλευτές Αμμοχώστου που παρευρέθηκαν στην συνάντηση, αφού με τις δικές τους απόψεις προχωρήσαμε στα πολύ θετικά αποτελέσματα που είχαμε».

ΚΥΠΕ

Home