Χαμπιαούρης: Μεμονωμένα τα περιστατικά βίας στην Πάφο

Χαμπιαούρης: Μεμονωμένα τα περιστατικά βίας στην Πάφο

Δήλωση υπουργού Παιδείας
Τι είπε ο ΥΠΠ, ενημερώνοντας διευθυντές σχολείων

Μεμονωμένα, χαρακτήρισε τα περιστατικά βίας στα σχολεία ο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, οποίος τόνισε ότι τα επεισόδια αυτά δεν θα πρέπει να μεγεθύνονται και να δίνεται η εντύπωση ότι έχει αυξηθεί η βία και η παραβατικότητα στα σχολεία.

Ο κ. Χαμπιαούρης προέβη σε δηλώσεις στην Πάφο από την οποία εγκαινίασε την ενημέρωση των Διευθυντών των σχολείων όλων των βαθμίδων για το έργο που έχει επιτελεσθεί στο Υπουργείο Παιδείας, εξηγώντας ότι γίνεται μια αμφίδρομη ενημέρωση και μια συζήτηση και για άλλα θέματα που μπορεί να απασχολούν τους διευθυντές.

Κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του μαθητή είπε ότι αποτελεί μια προτεραιότητα. Η επιτροπή που διορίσθηκε πριν από ένα χρόνο έχει ολοκληρώσει το έργο της, σημείωσε, έχει δοθεί η πρόταση σε όλους τους εμπλεκόμενους και το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά πριν καταλήξουν στην τελική πρόταση, την οποία χαρακτήρισε ως μια πολύ καλή βάση προκειμένου να γίνει η αρχή και στην πορεία όπου υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης να γίνουν. Το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή  αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα, ανέφερε εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υιοθετηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους τον Σεπτέμβριο.

Σε σχέση με τα επεισόδια βίας στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας τα χαρακτήρισε μεμονωμένα, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να μεγεθύνονται και να δίνεται η εντύπωση ότι έχει αυξηθεί η βία και η παραβατικότητα στα σχολεία. Ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι δεν επιχειρεί να κρύψει το πρόβλημα, υπάρχει εθνική στρατηγική και υπάρχει μεθοδική διαδικασία για εξάλειψη των φαινομένων. Σημείωσε ότι επανεξετάζονται οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ενώ απαντώντας σε σχετική παρατήρηση δημοσιογράφου, είπε ότι θα ικανοποιούσε τον ίδιο αν τα ΜΜΕ πρόβαλαν εκτός από κάποια επεισόδια βίας στα σχολεία και τις μεγάλες επιτυχίες των μαθητών σε πανευρωπαϊκούς αλλά και παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Επανέλαβε επίσης ότι τον Σεπτέμβριο αρχίζει η λειτουργία της νέας Τεχνικής Σχολής, που θα συστεγάζεται με το Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους Έμπας με τέσσερις κλάδους, ενώ ενισχύονται οι κλάδοι και στην Τεχνική σχολή Πόλεως Χρυσοχούς. Ο κ. Χαμπιαούρης σημείωσε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να εξαγγείλει τη λειτουργία νέου γυμνασίου στο κέντρο αν οι φορείς της Πάφου υιοθετήσουν την πρόταση του Υπουργείου που διαλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες,  τη λειτουργία δωδεκατάξιου δημοτικού και ταυτόχρονη μετατροπή του 7ου δημοτικού σε Γυμνάσιο.

Home