Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η αύξηση κρουσμάτων φέρνει αλλαγές στα μέτρα - Λεπτομέρειες

Offsite Team -
17.11.2021 - 12:39

Η αύξηση κρουσμάτων φέρνει αλλαγές στα μέτρα - Λεπτομέρειες

Σύσκεψη την Δευτέρα - Τι αναμένεται να εισηγηθούν οι ειδικοί

Νέα σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 15:00, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων που έχουν καθοριστεί.

Κι ενώ στη σύσκεψη της προηγούμενης Δευτέρας δεν αποφασίστηκαν οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα, η επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, δημιουργεί προβληματισμό. Χθες τα νέα κρούσματα ανήλθαν στα 386, ενώ οι νοσηλείες ανέβηκαν στις 88, εκ των οποίων οι 38 σε σοβαρή κατάσταση, με 23χρονο με COVID-19 να βρίσκεται διασωληνομένος στην εντατική, όπως επιβεβαίωσε ο ΟΚΥΠΥ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί την κατάσταση και τη Δευτέρα αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών, ώστε να καταλήξουν αν θα ληφθούν οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα.

Τι θα εισηγηθούν τα μέλη της ΣΕΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι όποιες επιπρόσθετες εισηγήσεις φαίνεται να αποκλείουν το διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Στη σύσκεψη αναμένεται να αποφασιστεί αν θα υιοθετηθούν κάποιες εισηγήσεις, ώστε να προωθηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης.

Ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να εισηγηθούν οι επιστήμονες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ενδεχομένως η διαφοροποίηση στα διατάγματα για τις συναθροίσεις ή κατά πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί η χρήση των self-test από τους πολίτες. Επίσης η διευκόλυνση της τηλεργασίας όπου είναι δυνατό είναι ένα μέτρο που φαίνεται να προκρίνουν οι επιστήμονες και ιδιαίτερα όσον αφορά ευπαθείς ομάδες ή κάποιους χώρους που υπάρχει υπερβολικός συγχρωτισμός.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, υπάρχει στην επιδημιολογική ομάδα και η άποψη ότι τα μέτρα που υπάρχουν είναι αρκετά φτάνει να εφαρμόζονται και ότι το «ανακάτεμα της τράπουλας» δεν θα οδηγήσει σε σημαντικές διαφοροποιήσεις.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ωστόσο όλες οι απόψεις φαίνεται να συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι εμβολιασμοί είναι ο πρώτος και σημαντικότερος πυλώνας για την αντιμετώπιση της οποιασδήποτε έξαρσης, τόσο με την 1η και τη 2η δόση, όσο και με την 3η δόση εκεί που υπάρχει ανάγκη και δυνατότητα.

Υπενθυμίζεται ότι άρχισε σήμερα ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση κατά της COVID-19 για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει απαραίτητα χρονική περίοδος έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home