Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Carmel ήλθε με καταιγίδες και χιόνια -Πορτοκαλί προειδοποίηση

Offsite Team -
19.12.2021 - 06:49

Η Carmel ήλθε με καταιγίδες και χιόνια -Πορτοκαλί προειδοποίηση

Μέχρι πότε θα επηρεάσει την Κύπρο / Προβλέψεις

Η Carmel έκανε από το βράδυ του Σαββάτου την εμφάνισή της στην Κύπρο. Από τις 21:00 βρίσκεται σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση που θα έχει ισχύ μέχρι τις 13:00 αύριο Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το Τμήμα Μετρωρολογίας, παρατεταμένες βροχές και ισχυρές καταιγίδες επηρεάζουν την  Κύπρο με τη συνολική βροχόπτωση να ανέρχεται μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών το 24ωρο.

Το βαρομετρικό χαμηλό, με την ονομασία CARMEL, θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Στην συνέχεια αναμένεται ασθενής ψηλή πίεση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα, τοπικές καταιγίδες και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Τα φαινόμενα παροδικά θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά στα παράλια ή και σε καταιγίδες πολύ ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, αλλά στα προσήνεμα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Τα φαινόμενα παροδικά θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αρχικά στα παράλια τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικοί μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, αλλά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αλλά από το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί, με τα φαινόμενα να καθίστανται μεμονωμένα. Την Τρίτη και την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που την Τρίτη αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ την Τετάρτη μικρή πτώση για να κυμανθεί εκ νέου γύρω στη θερμοκρασία της Δευτέρας.

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ

 

 

Home