Η διαφορετική επιστροφή μαθητών στα σχολεία-Δηλώσεις στην Offsite

Η διαφορετική επιστροφή μαθητών στα σχολεία-Δηλώσεις στην Offsite

Τι λένε οι μαθητές για την επιστροφή τους - Ποικίλες οι αντιδράσεις

Διαφορετική ήταν η επιστροφή στα θρανία μετά την άρση των μέτρων λόγω του κορωνοϊού με ποικίλες αντιδράσεις και απόψεις από τους μαθητές. Χιλιάδες μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων επέστρεψαν πίσω στις τάξεις τους στις 21 και 22 Μαΐου με την εκ περιτροπής διδασκαλία, ωστόσο η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική απ’ ότι πριν την πανδημία, με νέα δεδομένα πλέον για τα σχολεία. 

Η Offsite επικοινώνησε με μαθητές που επέστρεψαν στα σχολεία, οι οποίοι μας μετέφεραν τις πρώτες τους εντυπώσεις για την κατάσταση πλέον στα σχολεία. 

Μελίνα - 14 Ετών 

“Η μέρα μου στο σχολείο μου άρεσε επειδή είδα τους φίλους μου και μιλήσαμε ξανά από κοντά. Στις τάξεις τα θρανία έχουν 2 μέτρα απόσταση και για να μπείς στην αίθουσα πρέπει να βάζεις αντισηπτικό. Το διάλεμμα η κάθε τάξη έχει τον δικό της χώρο. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι δεν δικαιούμαστε να ανοίξουμε τους ανεμιστήρες και έτσι κάνει πολύ ζέστη”. 

Ντόρις - Τελειόφοιτη μαθήτρια 

"Γενικά τηρούνταν τα μέτρα προστασίας, τα διαλείμματα έπρεπε να είμαστε σε απόσταση και στο μάθημα φορούσαμε μάσκες. Τις πρώτες μέρες το κλίμα ήταν παράξενο για όλους μας. Οι καθηγητές προσπαθούσαν να κάνουν την κατάσταση ευκολότερη για να μην ανησυχούμε. Σχετικά με τις Παγκύπριες, άργησε να ανακοινωθεί η ύλη και το πρόγραμμα για να διαβάσουμε εκείνα που έπρεπε. Ευτυχώς όμως η ύλη που αποφασίστηκε είναι ευνοϊκή, γιατί αφαιρέθηκαν αρκετά”

Ανδρέας - 7 Ετών 

“Η επιστροφή στο σχολείο ήταν περίεργη και κάπως αστεία. Πλέναμε συνέχεια τα χέρια μας και βάζαμε πολλές φορές αντισηπτικό και μας εξηγούσαν πως πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας. Το διάλειμμα βαρέθηκα, γιατί δεν μας άφηναν να παίξουμε, ούτε κυνηγητό με τους φίλους μας. Επίσης, προσπαθούσα να μιλήσω με τους φίλους μου, αλλά δεν με άκουγαν γιατί είχαμε δύο μέτρα απόσταση”.  

Ελένη - Τελειόφοιτη μαθήτρια 

“Πήγα στο σχολείο την προηγούμενη βδομάδα που ήταν η πρώτη μέρα, αλλά θεώρησα ότι δεν υπάρχει νόημα να συνεχίσω να πηγαίνω γιατί υπάρχει κάποιος κίνδυνος ακόμα και μου το επιτρέπουν και οι απουσίες που έχω μέχρι τώρα, καθώς δεν είναι πολλές. Έτσι, αποφάσισα να συνεχίσω το διάβασμα μου για τις Παγκύπριες μόνη μου στο σπίτι”. 

Ευανθία - 13 Ετών 

“Το σχολείο μας είναι πολύ καθαρό, απολυμαίνουν τακτικά τα θρανία και τις καρέκλες. Οι κανόνες ασφαλείας τηρούνται με ακρίβεια (δύο μέτρα απόσταση, ο καθένας μόνος του στα θρανία, διαφορετικές εισόδους και εξόδους για κάθε τμήμα κτλ). Ωστόσο, η επιστροφή μας στο σχολείο δεν είναι κάτι που μας ευχαριστεί, γιατί θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας αλλά και την οικογένεια μας, στην περίπτωση που κάποιος από τους συμμαθητές μας έχει τον κορωνοϊό.

Αντριάνα - 8 ετών 

“Ήμουν χαρούμενη που πήγα στο σχολείο, γιατί είδα ξανά τις φίλες μου. Στο σχολείο μας εξήγησαν τους κανονισμούς και κάναμε επανάληψη, δεν κάναμε νέο μάθημα. Όμως ζεσταθήκαμε στην τάξη, γιατί δεν μας άφησαν να ανάψουμε το κλιματιστικό”. 

Γιώργος - 8 Ετών 

"Χάρηκα που πήγα στο σχολείο, μου άρεσε. Το διαφορετικό ήταν ότι το πρώτο διάλειμμα ήταν πιο μικρό και όταν μπαίναμε στην τάξη βάζαμε αντισηπτικό. Ο ένας από τους κολλητούς μου δεν ήρθε στο σχολείο, ήρθε μόνο ο άλλος και παίζαμε αλλά από δύο μέτρα απόσταση”. 

Ιωάννης - 9 Ετών

“Μου άρεσε που επέστρεψα στο σχολείο και χάρηκα με το μάθημα, γιατί ήμασταν λιγότεροι και είχαμε περισσότερη προσοχή από τους δασκάλους μας”.

 

Home