Η ΕΦ συνέβαλε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού

Η ΕΦ συνέβαλε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΦ

Η Εθνική Φρουρά υποστηρίζει με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών για κατάσβεση των πυρκαγιών και καλεί το κοινό να ενεργεί υπεύθυνα με γνώμονα το καλό της πατρίδας μας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΦ.

Οπως σημειώνεται, στις 12 Αυγούστου, η Εθνική Φρουρά κλήθηκε να συνδράμει στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην επαρχία Λεμεσού, μετά την ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ίκαρος.

 

 Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της Διοίκησης Αεροπορίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το οποίο συμμετέχει καθημερινά στο εν λόγω σχέδιο τηρώντας 24ωρη ετοιμότητα, αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά, σημειώνεται.

 

Προστίθεται πως αξιωματικός Ιπτάμενος σε ρόλο Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας μετέβη στο χώρο της πυρκαγιάς, για να αποτελέσει το σύνδεσμο μεταξύ των εναέριων μέσων και του συντονιστή της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.  

Επίσης ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης απογειώθηκε και ανέλαβε το κρίσιμο ρόλο του Εναέριου Συντονιστή, ενισχύοντας με αυτό το τρόπο την Ασφάλεια των Πτήσεων και την αποτελεσματικότητα των ρίψεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συντόνισε τις ρίψεις νερού από 10 πτητικά μέσα, εκτελώντας 3 εξόδους και σύνολο 5 ώρες πτήσης.

Home