Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ικανοποίηση ΟΕΛΜΕΚ για άδεια ασθενείας εκπαιδευτικών

Offsite Team -
11.02.2022 - 13:25

Ικανοποίηση ΟΕΛΜΕΚ για άδεια ασθενείας εκπαιδευτικών

Thumbnail
ΟΕΛΜΕΚ: Αρση αδικίας με εξομοίωση αδειών ασθενείας και ανάπαυσης εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου με μόνιμους

Την ικανοποίησή της για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (9/2/2022) να εξομοιώσει τις άδειες ασθενείας και ανάπαυσης των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, εκφράζει σε ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ.

 

«Με την επίλυση του προβλήματος αυτού, το οποίο συνεχώς έθετε η Οργάνωσή μας προς όλες τις κατευθύνσεις τα τελευταία χρόνια, αίρεται μια αδικία που υφίσταντο για χρόνια οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί αορίστου χρόνου έναντι των εργαζομένων αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία», προσθέτει.

 

Ταυτόχρονα, η Οργάνωση επισημαίνει ότι το θετικό αυτό βήμα δεν είναι αρκετό.

 

«Απαιτείται η άρση της διάκρισης έναντι των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου που προκύπτει από το άρθρο 2(Ι) της Νομοθεσίας (70 (Ι) 2016) για την απασχόληση εργοδοτούμενων αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία και καλεί το ΥΠΠΑΝ όπως επίσης και την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής να δώσουν συνέχεια στη συζήτηση που άρχισε στην Βουλή στις 17/11/2021, με στόχο την εξεύρεση λύσης για τη διασφάλιση της εργασίας των συναδέλφων εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου», σημειώνει.  

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί, επίσης, το ΥΠΠΑΝ να κινήσει το συντομότερο δυνατόν τις διαδικασίες για αύξηση των μόνιμων οργανικών θέσεων στην εκπαίδευση, μονιμοποιώντας σημαντικό αριθμό συμβασιούχων καθηγητών, ώστε το ποσοστό των συμβασιούχων να περιοριστεί στο 5%, όπως ισχύει στα κράτη / μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Τέλος, αναμένει από το ΥΠΠΑΝ τη θετική αντιμετώπιση των διαχρονικών αιτημάτων που θέτει η ΟΕΛΜΕΚ για τις άδειες των συμβασιούχων και των αντικαταστατών, όπως τα έθεσε ξανά στο Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης στις 4 Φεβρουαρίου 2022.

Home