Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ηλεκτρονική επιβεβαίωση εγγραφής σε δημόσια δημοτικά-νηπιαγωγεία

Offsite Team -
31.03.2022

Ηλεκτρονική επιβεβαίωση εγγραφής σε δημόσια δημοτικά-νηπιαγωγεία

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Η επιβεβαίωση των εγγραφών, για τη σχολική χρονιά 2022-2023, θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι και τις 7 Απριλίου 2022, ενημερώνει η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/ριών των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι η επιβεβαίωση των εγγραφών θα γίνει, όπως και κατά την περσινή σχολική χρονιά, ηλεκτρονικά για όλους/ες τους/τις μαθητές/μαθήτριες των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και για όλα τα παιδιά 4 χρονών και άνω (με ημερομηνία γέννησης 1/9/2016 - 31/8/2018), που εγκρίθηκαν να φοιτήσουν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Η Πύλη Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών στη διεύθυνση https://engrafes.moec.gov.cy/ θα είναι προσβάσιμη σε όλους/ες τους/τις γονείς/κηδεμόνες, ώστε να μπορούν να επιβεβαιώσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή των παιδιών τους από την Τρίτη, 5 Απριλίου μέχρι  και την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022. Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να μεταβούν στη συγκεκριμένη Πύλη και μέσω του διαδικτυακού Συνδέσμου (Banner) που υπάρχει στον ιστότοπο του Υ.Π.Π.Α.Ν.: www.moec.gov.cy. Στον Σύνδεσμο (Banner) του Υ.Π.Π.Α.Ν. είναι αναρτημένο και Εγχειρίδιο Χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους γονείς/κηδεμόνες, το οποίο και μπορούν να συμβουλευτούν.

Συγκεκριμένα, στις 5-7 Απριλίου 2022 ο/η γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ακολουθήσει την πιο κάτω διαδικασία με στόχο την επιβεβαίωση της εγγραφής του παιδιού του/της:

Σύνδεση με την Πύλη Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών: https://engrafes.moec.gov.cy/register/home

Επιλογή του εικονιδίου Επιβεβαίωση Εγγραφής

Καταχώριση από τον/τη γονέα/κηδεμόνα:

  • του αριθμού του κινητού του/της τηλεφώνου,
  • της ηλεκτρονικής του/της διεύθυνσης - email (προαιρετικά),
  • του αριθμού του Δελτίου Ταυτότητας του παιδιού του/της ή του διαβατηρίου ή του αριθμού ARC (ανάλογα με τον αριθμό ταυτοποίησης που είναι καταχωρισμένος στο σχολείο) και
  • της ημερομηνίας γέννησης του παιδιού του/της με τη μορφή ηη/μμ/εεεε.

 Επισημαίνεται ότι, αν οποιοδήποτε πεδίο απαιτεί να συμπληρωθούν γράμματα, αυτά πρέπει να καταχωριστούν με λατινικούς χαρακτήρες (αγγλικό αλφάβητο). Επίσης, όλοι οι αριθμοί (προσωπικός αριθμός εγγραφής, διαβατήριο, ARC, τηλέφωνο) πρέπει να είναι γραμμένοι χωρίς κενά (spaces), χωρίς παύλες, καθέτους ή τελείες και χωρίς μηδενικά στην αρχή.  

Το Σύστημα προχωρεί αυτόματα στον έλεγχο και στην επιβεβαίωση των στοιχείων που καταχωρίστηκαν.

α) Με την ορθή καταχώριση των πιο πάνω πληροφοριών, το Σύστημα θα αποστείλει στο κινητό τηλέφωνο του/της γονέα/γονέως/κηδεμόνα/κηδεμόνος έναν Προσωρινό Κωδικό Πρόσβασης (OTP).  

 Καταχώριση του Προσωρινού Κωδικού Πρόσβασης (OTP) στο Σύστημα, οπότε θα εμφανιστούν τα στοιχεία του/της μαθητή/μαθήτριας.  

Για την ολοκλήρωση της επιβεβαίωσης της εγγραφής, το Σύστημα θα ζητήσει, προαιρετικά, επιπλέον πληροφορίες για τον/τη μαθητή/μαθήτρια. Ο/Η γονέας/ κηδεμόνας μπορεί να καταχωρίσει ή όχι τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξει Επιβεβαίωση Εγγραφής.  

Οι γονείς/κηδεμόνες που δυσκολεύονται να κάνουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση, μπορούν να  επικοινωνήσουν για παροχή βοήθειας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με το σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί τους τη σχολική χρονιά 2022-2023.  

Οι γονείς/κηδεμόνες, που θα κάνουν με επιτυχία την ηλεκτρονική επιβεβαίωση εγγραφής του παιδιού τους, θα λάβουν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (αν αυτή έχει δοθεί).

Τέλος επισημαίνεται ότι στις 8 ή 11 Απριλίου 2022, τα σχολεία θα επικοινωνήσουν, τηλεφωνικώς, με τους γονείς/ κηδεμόνες που δεν θα μπορέσουν, για οποιοδήποτε λόγο, να κάνουν ηλεκτρονικά την επιβεβαίωση εγγραφής του παιδιού τους, ώστε αφού εξασφαλίσουν τη συγκατάθεσή τους, να προβούν τα ίδια τα σχολεία στην επιβεβαίωση της εγγραφής των συγκεκριμένων μαθητών/ριών.  

ΚΥΠΕ

Home