Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιούλιο αρχίζουν τα κατασκευαστικά έργα του νέου «Γηπέδου Αετού»

Offsite Team -
25.06.2020 - 16:04

Ιούλιο αρχίζουν τα κατασκευαστικά έργα του νέου «Γηπέδου Αετού»

Thumbnail
Το κόστος του νέου γηπέδου ανέρχεται στις 895 χιλιάδες ευρώ

Τον δρόμο της υλοποίησης με τη στήριξη του ΚΟΑ, παίρνει η ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου της οδού Σπερχειού στη Λεμεσό, γνωστού ως «Γήπεδο Αετός». 

Την έναρξη υλοποίησης του έργου, στις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε διάσκεψη Τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Όπως ανέφερε ο κ.Νικολαϊδης, το κόστος του νέου γηπέδου ανέρχεται στις 895 χιλιάδες ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να καταβάλλεται από τον ΚΟΑ και το υπόλοιπο από το Δήμο, ενώ το όλο έργο αναμένεται να παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2021 .

Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά έργων που έχουμε σχεδιάσει για την αναβάθμιση των συνοικιών, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού και ευχήθηκε όπως «αποτελέσει την αρχή της αναζωογόνησης των αθλητικών δρωμένων στις συνοικίες και φέρει τους νέους κοντά στους συλλόγους για ν’ ασχοληθούν με τον αθλητισμό, που είναι ό,τι πιο υγιές μπορεί να προσφέρει μια πολιτεία στα παιδιά της».

Υπενθυμίζοντας τον τίτλο που η Λεμεσός εξασφάλισε ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2020, ο κ.Νικολαίδης υπέδειξε πως, παρά τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία στον προγραμματισμό, ο Δήμος επιφυλάσσεται για τη συνέχεια με σειρά δράσεων και έργων, κυρίως στον τομέα του ναυταθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εξέφρασε την ικανοποίηση του που ο Οργανισμός συμβάλλει ουσιαστικά για να γίνει αυτό το «στολίδι», ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε την ανάγκη όπως τεθεί ψηλά στις προτεραιότητες της διαχειριστικής επιτροπής το θέμα της συντήρησης.  

Όπως υπέδειξε ο κ.Μιχαηλίδης, ο ίδιος και άλλα μέλη του ΔΣ του ΚΟΑ διαπιστώνουν σε περιοδείες τους σε αθλητικές εγκαταστάσεις, πως αυτές έχουν «αφεθεί στο χρόνο» και δεν συντηρούνται όπως θα έπρεπε.

Την ίδια ώρα και αναφερόμενος στο νέο γήπεδο της Λεμεσού στο Κολόσσι, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε πως το μεγάλο όνειρο των Λεμεσιανών «βρίσκεται στις ράγες και προχωρά κανονικά». Τον Μάιο του 2022 θα παραδοθεί και οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη θα κάνουν τα παιχνίδια τους εκεί, συμπλήρωσε.  

Λεπτομέρειες γύρω από τον «Γήπεδο του Αετού» έδωσε το μελετητικό γραφείο που ανέλαβε το έργο, σύμφωνα με το οποίο, αυτό αφορά στην κατασκευή οδικού δικτύου και γηπέδου ποδοσφαίρου συνολικής έκτασης 12,600 τ.μ.  

Ο αγωνιστικός χώρος θα είναι διαστάσεων 100Χ64 μέτρα, επιστρωμένος με πλαστικό χλοοτάπητα και ο φωτισμός θα επιτρέπει τη διεξαγωγή νυχτερινών αγώνων για το αγροτικό πρωτάθλημα 4ης κατηγορίας του ΚΟΑ.  

Στην νότια πλευρά θα υπάρχουν τρία κτίρια για τις ανάγκες αθλητών και θεατών, με διευκολύνσεις για ΑμεΑ, ενώ οι κερκίδες θα μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 300 άτομα (4 για ΑμεΑ). Στη δυτική πλευρά θα υπάρχουν δυο χώροι στάθμευσης για λεωφορεία, τέσσερις για ΑμεΑ και 30 για άλλα αυτοκίνητα, ενώ στη νότια θα υπάρχουν επτά θέσεις στάθμευσης για διαιτητές και υπεύθυνο γηπέδου.

ΚΥΠΕ

Home