Κ. Μιχαηλίδης: Δίπλα σε κάθε μονάδα και υπηρεσία της αστυνομίας

Κ. Μιχαηλίδης: Δίπλα σε κάθε μονάδα και υπηρεσία της αστυνομίας

Πρώτιστο μέλημα της Αστυνομίας, τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, είναι να νιώσει ο πολίτης ασφάλεια.

Στόχος της ηγεσίας της αστυνομίας, είναι να βρίσκεται σε επαφή με όλες τις μονάδες και τις υπηρεσίες της, σε έναν συνεχή διάλογο, ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησε με το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αεροδρομίων.

Στο πλαίσιο του διαλόγου, που άνοιξε ο Αρχηγός Αστυνομίας, με την ηγεσία και το προσωπικό των διαφόρων Διευθύνσεων, Μονάδων και Υπηρεσιών της Αστυνομίας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε η ηγεσία της αστυνομίας προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό του κάθε αστυνομικού, με στόχο να νιώσει ασφάλεια στην εργασία του.

«Την ίδια ώρα είπε, μεταφέρουμε σε όλες τις μονάδες  πως ο κόσμος, ο πολίτης, περιμένει πολλά από την αστυνομία. Ως εκ τούτου, συνέχισε, όλη η αστυνομία πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη για να νιώσει και αυτός ότι βρίσκεται σε μια χώρα η οποία είναι ασφαλής.

«Η Κύπρος γενικά θεωρείται ασφαλής κράτος για τους πολίτες του αλλά και ασφαλής  προορισμός για τους τουρίστες».

Μάλιστα ανέφερε πως την ασφάλεια της χώρας μας υπογράμμισαν και οι ηγέτες της Interpol και Europol που έχουν πρόσφατα επισκεφθεί το νησί μας.

«Είμαστε ένας οργανισμός, η κυπριακή αστυνομία, που μπορεί να υπερηφανεύεται για το έργο που επιτελεί αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως υπάρχουν λάθη και παραλείψεις. Λάθη που διαπράττονται, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα μειώσουμε, συνέχισε»

Πρώτιστο μέλημα της Αστυνομίας, τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, είναι να νιώσει ο πολίτης ασφάλεια.

«Πολύ πρόσφατα, εξήγησε, έδωσα οδηγίες όπως οι αστυνομικοί διευθυντές, βοηθοί αστυνομικοί διευθυντές, οι διευθυντές των τμημάτων, οι διοικητές των σταθμών και αξιωματικοί να βρίσκονται έξω, να είναι κοντά στον πολίτη, να συζητούν μαζί του, να καταλαβαίνουν και να ακούν τα προβλήματα των πολιτών σε μια προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι και σοφότεροι λαμβάνοντας υπόψη πολύ σοβαρά τις απόψεις των πολιτών.»

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

ΚΥΠΕ

Home