Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Kαδής: Έπρεπε να ήταν έξω από τυροκομεία και όχι στο Προεδρικό

Offsite Team -
19.05.2022 - 10:12

Kαδής: Έπρεπε να ήταν έξω από τυροκομεία και όχι στο Προεδρικό

Κάποιοι τα θέλουν όλα δικά τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Γεωργίας.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι έπρεπε να βρίσκονται έξω από τα τυροκομεία και όχι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στους τυροκόμους.

Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο", ο κύριος Καδής χαρακτήρισε απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των αιγοπροβατοτρόφων, εξηγώντας ότι παράγουν γάλα με κόστος ενάμισυ ευρώ και αποζημιώνονται από τα τυροκομία με ένα ευρώ και δέκα σεντ.  

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι την τιμή του γάλακτος αντί να την καθορίζουν οι παραγωγοί, την καθορίζουν οι τυροκόμοι. " Κάποιοι τα θέλουν όλα δικά τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Γεωργίας.  

Τόνισε, επίσης, ότι ο λόγος που οι τυροκόμοι κρατούν την τιμή του γάλακτος χαμηλά, είναι για να ασκήσουν πιέσεις, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για συγκεκριμένες αλλαγές στο φάκελο για το χαλλούμι, οι οποίες όπως τόνισε ο Υπουργός, είναι εκτός πραγματικότητας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του παγκύπριου συνδέσμου αιγοπροβατοτρόφων Παναγιώτης Κωνσταντίνου, σημείωσε ότι η οικονομική βοήθεια που δίδεται από το κράτος δεν επιλύει το πρόβλημα. Υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να εφαρμοστούν οι νόμοι, ώστε ο κλάδος να μπορεί να λειτουργεί από μόνος του.

Ο κύριος Κωνσταντίνου υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη ελέγχου, ως προς την ποσότητα γάλακτος που χρησιμοποιούν οι τυροκόμοι στην παρασκευή χαλλουμιών.

Καταγγελίες αιγοπροβατοτρόφων κατά τυροκόμων

Ο πρόεδρος του παγκυπρίου συνδέσμου αιγοπροβατοτρόφων κατήγγειλε ότι γίνεται προσυνεννόηση μεταξύ των τυροκόμων, προκειμένου να κρατούν χαμηλά την τιμή του γάλακτος.

Δήλωσε, μάλιστα, πως τα τυροκομεία, σε πολλές περιπτώσεις, αντί να προμηθεύονται γάλα από τους παραγωγούς, προτιμούν να προβαίνουν σε αγοραπωλησίες μεταξύ τους, ώστε να διατηρούν την τιμή χαμηλά.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το ενδεχόμενο προσυνεννόησης μεταξύ των τυροκόμων, θα εξετάσει η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής. Σημείωσε, ακόμη, ότι και το Υπουργείο θα συγκεντρώσει στοιχεία όσον αφορά το κόστος παραγωγής του γάλακτος, αλλά και την τιμή στην οποία προμηθεύονται το γάλα τα μεγάλα τυροκομεία.

Σε παρέμβασή της στο Τρίτο, η πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, Λουκία Χριστοδούλου, είπε πως η Επιτροπή δεν κατέχει στοιχεία για το συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα, κάλεσε όλους όσοι κατέχουν πληροφορίες, να τις διαβιβάσουν στην Επιτροπή.

Πηγή: ΡΙΚ

Κατεχόμενα: Την Τετάρτη οι γεννήτριες από Τουρκία

Offsite Team -
28.06.2022 - 18:33

Κατεχόμενα: Την Τετάρτη οι γεννήτριες από Τουρκία

Νέα μέτρα από τους πρατηριούχους

Αύριο, Τετάρτη αναμένεται η άφιξη στα κατεχόμενα των δύο γεννητριών από την Τουρκία. Πρόκειται για δύο φορητές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που ανήκουν στην Εταιρία Παραγωγής Ηλεκτρισμού (EUAŞ) του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθερος ο ύποπτος για τη μεγάλη πυρκαγιά στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος σήμερα αναφέρει ότι η αποστολή των γεννητριών προβλέπεται από τη «συμφωνία οικονομικής συνεργασίας» μεταξύ Τουρκίας - ψευδοκράτους για το 2022. Οι γεννήτριες θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τράπεζα της Κερύνειας όπου και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες υποδομής.

Εκ μέρους του «υπουργείου οικονομικών» εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία εκφράζονται οι ευχαριστίες της «κυβέρνησης» προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, τον Αντιπρόεδρο και τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Στο μεταξύ, η Κίπρις αναφέρει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» εμφανίζει χρέος 1 δις 60 εκ ΤΛ προς την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος AKSA.

Διαβάστε επίσης: ​​​​​​​Kατεχόμενα: Στις 27 Νοεμβρίου οι «εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης»

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την πρόταση μεταφοράς του χρέους της «αρχής» στο ψευδοκράτος, ο «υπουργός οικονομικών», Σουνάτ Ατούν ανέφερε ότι η «αρχή» βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Πρόσθεσε δε ότι ο ισολογισμός της «αρχής» έχει ανατραπεί και ότι η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη.

Εξάλλου, ο «πρόεδρος» της «ένωσης πρατηριούχων», Λεβέντ Τσιαγντάλ δήλωσε ότι η περίοδος πληρωμής των καυσίμων μειώθηκε από 21 σε 7 ημέρες και ως αντίδραση θα προβούν σε σειρά ενεργειών, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος πρατηρίων καυσίμων.

ΚΥΠΕ

Home