Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καδής–Μπίβερ: Συζήτησαν ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Αυστραλίας

Offsite Team -
19.02.2019 - 15:16

Καδής–Μπίβερ: Συζήτησαν ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Αυστραλίας

Thumbnail
Τι συζήτησαν ο Υπουργός Γεωργίας και ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο

Τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας Κύπρου - Αυστραλίας συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης τους ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής με το νέο Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο Σάμιουελ Μπίβερ,

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, κατά τη συνάντηση, η οποία είχε χαρακτήρα εθιμοτυπικό, επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις των δύο χωρών και συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, ιδιαίτερα σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κοινών προκλήσεων που πηγάζουν και από τις όμοιες περιβαλλοντικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν τις δύο χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Αυστραλό Ύπατο Αρμοστή για τους τομείς δράσης και τις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου του, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ετοιμότητα της κυπριακής πλευράς για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης, της γεωργικής έρευνας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θετικά αποτελέσματα των συνεργασιών που έχουν ήδη αναπτυχθεί καθώς και στις ευκαιρίες ανάπτυξης ερευνητικής δραστηριότητας μεταξύ ερευνητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων των δύο χωρών.  

Από την πλευρά του, ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου και τόνισε την ετοιμότητά του να συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

Offsite Team -
28.06.2022 - 19:06

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

ΧΑΡΤΗΣ - 2.9 Ρίχτερ ο δεύτερος σεισμός

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε για ακόμη μια φορά τη Λεμεσό. 

>>>> Δείτε ΕΔΩ: Τι είναι η σμηνοσειρά σεισμών που ταρακουνεί τη Λεμεσό

Μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός με επίκεντρο τη Λεμεσό, ενώ πολίτες αναφέρουν πως ήταν πιο αισθητός από τον πρώτο.

Όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό κέντρο Κύπρου η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 2.9 Ρίχτερ.

cyprus-seismological-center

Θυμίζουμε πως ο πρώτος σεισμός 2,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:57, 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λεμεσού με επίκεντρο την περιοχή της Γερμασόγειας.

 

neos-sismos

neos sismos

Home