Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καδής/Μονόδρομος η επένδυση στην παραγωγή αμπελοοινικών προϊόντων

Offsite Team -
23.06.2022 - 11:45

Καδής/Μονόδρομος η επένδυση στην παραγωγή αμπελοοινικών προϊόντων

Yποδομές όπως αυτή που εγκαινιάζεται, συνδράμουν στη «στροφή στην ποιότητα, ανέφερε ο Υπ. Γεωργίας

Έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους μας ότι αποτελεί μονόδρομος η επένδυση στην παραγωγή ποιοτικών αμπελοοινικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ανέφερε την Τετάρτη ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου οινοποιείου της ΛΟΕΛ, στη Λεμεσό.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται κανονισμοί για ανακύκλωση πλαστικών γεωργικών αποβλήτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο Κώστας Καδής είπε στο χαιρετισμό του ότι υποδομές όπως αυτή που εγκαινιάζεται, συνδράμουν στη «στροφή στην ποιότητα, την πολιτική που αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο των σχεδιασμών του Υπουργείου μας».

«Έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους μας ότι αποτελεί μονόδρομο η επένδυση στην παραγωγή ποιοτικών αμπελοοινικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, προϊόντων που είναι προσεγμένα από το επίπεδο του αμπελώνα μέχρι και το επίπεδο της οινοποίησης και της εμπορίας», συμπλήρωσε.

Γι' αυτό, συνέχισε, μέσω του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα, παρέχονται, μέσω του Υπουργείου, 4,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση μέτρων αναδιάρθρωσης των αμπελώνων, προώθησης οίνων στο εξωτερικό, ασφάλειας συγκομιδής, καινοτομίας και χρηματοδοτήσεων επενδύσεων στον οινοποιητικό τομέα, μέσα από τις οποίες στηρίχθηκε και το νέο οινοποιείο της ΛΟΕΛ.

Ο κ. Καδής υπέδειξε ότι τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την αμπελουργία και την οινοποιεία, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο υπογράμμισε πως «με στοχευμένες παρεμβάσεις και σημαντική οικονομική συνδρομή, εκ μέρους του κράτους, πετύχαμε την απορρόφηση ολόκληρης της ντόπιας παραγωγής οινοποιήσιμων σταφυλιών, ενώ παράλληλα έγινε κατορθωτό να αντέξει η οινοποιητική βιομηχανία και να βγει από αυτή τη δοκιμασία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».

Διαβάστε επίσης: ​​​​​​​Καδής: Στους χίλιους τόνους περίπου η παραγωγή χρυσόμηλων

Αυτό, συνέχισε,  δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχε μια ειλικρινής σχέση μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας, των αμπελουργών αλλά και των οινοποιών, ενώ συνεχάρη τη ΛΟΕΛ «διότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ήταν σταθερά πρόθυμη να συνδράμει την προσπάθειά μας, απορροφώντας μεγάλες ποσότητες σταφυλιών».

Συγχαίροντας, τέλος, την εταιρεία για την ολοκλήρωση του νέου οινοποιείου της, ο Υπουργός Γεωργίας ευχήθηκε «καλές δουλειές και πολλές και μεγάλες επιτυχίες μέσα από την πλήρη αξιοποίηση της σύγχρονης αυτής υποδομής αλλά και την αληθινή συνεργασία με τον Κύπριο αμπελουργό».

ΚΥΠΕ

Καιρός: Αγγίζει σαραντάρια το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία

Offsite Team -
02.07.2022 - 07:39

Καιρός: Αγγίζει σαραντάρια το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το Kitasweather

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα ανατολικά έως τα 5 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια και ανατολικά έως τα 5 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένο και πρόσκαιρο 40άρι, γύρω στους 31 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένο και πρόσκαιρο 40άρι, γύρω στους 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας σε επίπεδα λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Home