Καιρός: Σε θερμοκρασίες ψύχους τα ορεινά

Αναλυτικά ο καιρός μέχρι την Τρίτη

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται την Κυριακή.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά παροδικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ψηλότερα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Ο καιρός αύριο

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα ανατολικά παράλια, γύρω στου 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά το πρωί τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά αργότερα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Το βράδυ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Ο καιρός τη Δευτέρα 

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή το βράδυ.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία του Τροόδους, την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 48 εκατοστά.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

kairos

10