Καραγιάννης: Σε καλό δρόμο για άνοιγμα νηπιαγωγείων

Καραγιάννης: Σε καλό δρόμο για άνοιγμα νηπιαγωγείων

Περιμένουν ημερομηνία από Κυβέρνηση για το τελικό ΟΚ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η επιστροφή των νηπιαγωγείων στην καθημερινότητα τους, καθώς όπως δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, υπάρχει καλή εικόνα μέχρι στιγμής και πιθανόν να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα, ενώ αυτό που αναμένεται είναι η ημερομηνία που θα θελήσει η Κυβέρνηση την επιστροφή για να πάρει το τελικό ΟΚ.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα στην Offsite o Δρ. Καραγιάννης: “Συζητήσαμε στην Συμβουλευτική Επιτροπή για τα νηπιαγωγεία, είπαμε τις απόψεις μας και ζητήσαμε να μας δώσουν μια ημερομηνία που θα θέλουν να ανοίξουν για να τοποθετηθούμε. Εγώ θεωρώ ότι αν εξακολουθήσουμε να έχουμε τη θετική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, σε σημείο που και να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Πρέπει μόνο να παρθεί μια απόφαση πότε θα ανοίξουν και να πούμε το “ναι” ότι είμαστε εντελώς σίγουροι για να ανοίξουν. Είπαμε ότι από επιδημιολογικής απόψεως είμαστε σχεδόν εντάξει και περιμένουμε την ημερομηνία για να δούμε σίγουρα αν γίνεται ή όχι”. 

Τι γίνεται με την καραντίνα και τα κρούσματα από το εξωτερικό

Σύμφωνα με τον Δρ. Καραγιάννη από εδώ και πέρα πρέπει να τηρηθεί αυστηρή καραντίνα απ’ όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό. “Σχετικά με την καραντίνα εναπόκειται στην υπευθυνότητα του καθενώς. Αυτοπεριορισμός σημαίνει αυστηρός αυτοπεριορισμός και συνθήκες καραντίνας στο σπίτι σου. Αν είσαι θετικός δεν μπορείς να πας πουθενά, ούτε με τους οικείους σου δεν πρέπει να έρχεσαι σε επαφή”.

Ενώ σχετικά με τα χθεσινά 7 εισαγόμενα κρούσματα ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι. Ήταν όλοι από την Αγγλία, έγινε το τεστ, δεν ήρθαν σε επαφή με κανένα, θα γίνει ιχνηλάτηση στις πτήσεις και τους επιβάτες που ήταν μαζί τους και ελπίζουμε να μην προκύψει κάτι από εκεί. Φαντάζομαι ότι θα φορούσαν μάσκες όλοι στο αεροπλάνο επομένως περιορίζεται η πιθανότητα μετάδοσης από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα προκύψει. Θα πάνε στα σπίτια τους αλλά πρέπει να παραμείνουν σε αυστηρό περιορισμό”.

 

Home