Κάρτα Φιλάθλου: Παίρνει αποφάσεις για αλλαγές η Βουλή

Κάρτα Φιλάθλου: Παίρνει αποφάσεις για αλλαγές η Βουλή

Εγκαταλείπεται όπως φαίνεται η προσπάθεια για αναστολή της

Ενώπιον της Επιτροπής Νομικών τίθεται εκ νέου σήμερα το πολύκροτο θέμα της Κάρτας ΦιλάθλοΥ με στόχο να διαφανεί εάν μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην έκδοση της, γεγονός που πιστεύετε ότι θα βελτιώσει τον θεσμό.

Αν και πριν από δύο εβδομάδες φάνηκε να υπήρχε πρόθεση από μέλη της Επιτροπής για αναστολή της Κάρτας Φιλάθλου μέχρι το τέλος του χρόνου τελικά φαίνεται ότι η αλλαγή στάση από πλευράς ΔΗΣΥ άλλαξε τα δεδομένα. 

Συγκεκριμένα ο ΔΗΣΥ κατέθεσε πρόταση νόμου βασισμένη πάνω τροποποιητικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με στόχο να υπάρξουν τροποποιήσεις στον υφιστάμενο νόμο, καθώς πιστεύετε ότι οι αλλαγές αυτές θα αυξηθούν περαιτέρω των αριθμό των ατόμων που θα επιλέξουν να κάνουν κάρτα φιλάθλου.

Η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ προνοεί αλλαγές όπως η δυνατότητα των φιλάθλων να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους και με την Loyalty card (κάρτα μέλους) που θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν οι ομάδες, όπως επίσης και διαφοροποίηση κάποιων αδικημάτων με κύριο να θεωρείται το ότι προβλέπεται να αντικατασταθεί η ποινή φυλάκισης με τον αποκλεισμό από τα γήπεδα

 Στις προτεινόμενες αλλαγές είναι και η κατάργηση της αναγκαιότητας έκδοσης Κάρτας Φιλάθλου σε άτομα άνω των 65 ετών

Τα δεδομένα

Το κλειδί στην πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ φαίνεται να κρατεί το ΔΗΚΟ, το οποίο αφού συζητηθεί η πρόταση στην Επιτροπή Νομικών αναμένεται να πάρει τις τελικές του αποφάσεις για το τι θα πράξει σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πιστοί στον θέση τους για κατάργηση της Κάρτας είναι το ΑΚΕΛ και το ΕΛΑΜ, όπως επίσης και η ΕΔΕΚ η οποία επιμένει σε αναστολή ενός χρόνου, ενός υπέρ της τακτοποίησης τάσσονται και Συμμαχία Οικολόγοι.

Παράλληλα στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής θα ξανά συζητηθεί και το θέμα ασφάλειας των γηπέδων.

Καλεσμένοι θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει για ακόμα μια φορά την θέση της Κυβέρνησης για συνέχιση της Κάρτας.

Παράλληλα καλεσμένοι θα είναι  η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων (ΑΑΣ), των Σωματείων Πρώτης Κατηγορίας και οι Ιδιοκτήτες/Διαχειριστές των Σταδίων.

Τέλος δεν αποκλείεται η ΚΟΠ ενώπιον των Βουλευτών να ζητήσει εκ νέου την αναστολή της Κάρτας έχοντας μάλιστα την σύμφωνο γνώμη των 10 από τα 12 σωματεία της πρώτης Κατηγορίας.  

Home