Κατά 34% φθηνότερες οι τιμές στα κατεχόμενα υποστηρίζει έρευνα

Κατά 34% φθηνότερες οι τιμές στα κατεχόμενα υποστηρίζει έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα του τ/κ συνδέσμου καταστηματαρχών

Ο σύνδεσμος καταστηματαρχών των κατεχομένων, σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε την Τρίτη, ανέφερε ότι τα προϊόντα που πωλούνται στα κατεχόμενα είναι κατά 34% φθηνότερα από ότι στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Φουάτ Ναλτσίογλου, το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα για τις τιμές στα κατεχόμενα και στην Κυπριακή Δημοκρατία που διενήργησε ο Σύνδεσμος.

Όπως υποστήριξε, οι τιμές στην αγορά στο βόρειο τμήμα είναι κατά 34% φθηνότερες από ότι στο νότιο, κάτι που οφείλεται κατά 10% στην έκπτωση στον ΦΠΑ και κατά 20% στο γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων στον βορρά.

Μιλώντας στη διάσκεψη ο «υπουργός εργασίας» των κατεχομένων Φαίζ Σουκιούογλου, είπε ότι η οικονομία δεν έχει εθνικότητα και ότι είναι αυξημένος ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που ψωνίζουν στον βορρά.

Ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» Χασάν Τακσόι, ισχυρίστηκε ότι τον τελευταίο έναν με ενάμισι χρόνο, οι Ε/κ ψωνίζουν περισσότερο στον βορρά, κάτι που είναι καλό για την οικονομία του ψευδοκράτους. Πρόσθεσε ότι ο στόχος για την ανάπτυξη της οικονομίας των κατεχομένων είναι 1,8% για το 2020.

ΚΥΠΕ

Home