ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Φιλοζωικές οργανώσεις κλέβουν κυνηγετικούς σκύλους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Φιλοζωικές οργανώσεις κλέβουν κυνηγετικούς σκύλους

Σοβαρή καταγγελία από το Κόμμα Κυνηγών Κύπρου

Σε δημόσια καταγγελία, προχώρησε το Κόμμα Κυνηγών Κύπρου, για κλοπές κυνηγετικών σκύλων. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην καταγγελία τους, βίντεο που έχουν στη κατοχή του παρουσιάζει δυο γνωστά πρόσωπα ανήκουν σε φιλοζωικές οργανώσεις φέρεται να εμπλέκονται με κλοπές σκύλων. 

Μάλιστα όπως αναφέρει η καταγγελία, το κόμμα των θα δώσει στην δημοσιότητα το εν λόγω βίντεο.

Να σημειώσουμε, ότι κατά καιρούς η Αστυνομία έχει ενώπιον της σχετικές καταγγελίες για κλοπές κυνηγετικών σκύλων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση / καταγγελία από το Κόμμα Κυνηγών Κύπρου

«Μετα από εντατικες ενεργειες του κινήματος μας, αποκαλύπτονται φιλοζωικές οργανώσεις πίσω από κλοπές κυνηγετικών σκύλων! 

Γνωστοί φιλοζωοι από την επαρχία Λευκωσίας αλλά και Λάρνακας εμπλέκονται σύμφωνα με πληροφορίες, σε κλοπή σκύλων, από υποστατικό ιδιώτη.

Σχετικό βίντεο το οποίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, δειχνει δύο γνωστά άτομα, που ανήκουν σε φιλοζωικές οργανώσεις, να εισέρχονται σε ιδιωτικό υποστατικό χωρίς άδεια από τον ιδιοκτήτη, παραβιάζοντας την κλειδαριά. Και οι δύο συνελήφθησαν επ αυτοφώρω από την αστυνομία ενώ η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω.

Οι δύο σκύλοι που κλάπηκαν απο το υποστατικό και οι οποίοι έφεραν μικροτσίπ, φαίνεται να κατέληξαν σε φιλοζωική στη Λάρνακα, με την ανοχή ιδιώτη κτηνιάτρου, κι από κει σε άλλη φιλοζωική, στην επαρχία Αμμοχώστου!

Κι όλα αυτά από "μη κερδοσκοπικές οργανώσεις" οι οποίες πωλούν τα ζώα στο εξωτερικό, με αφορολογητα έσοδα, με την ανοχή του κράτους, και ενώ η σχετική νομοθεσία, επιβάλλει τη φροντίδα των αδέσποτων αλλά και την διερεύνηση παραπόνων ευημερίας, απο τις σχετικές αρμόδιες υπηρεσίες.

Είναι αδιανόητη η στέρηση του σκύλου από τον νόμιμο του ιδιοκτήτη, με την ανοχή του κράτους και τη λαϊκή στήριξη -τόσο οικονομική όσο και ηθική- υπό το καθεστώς των φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίες εν τέλει θησαυριζουν. Σύμφωνα με τις κτηνιατρικες υπηρεσίες ο αριθμός των σκύλων που πωλήθηκαν στο εξωτερικό από τον Ιανουάριο 2019, από φιλοζωικές οργανώσεις, ξεπερνά τους 1,200.

Το σχετικό βίντεο της κλοπής, θα δοθεί στην δημοσιότητα για προβολή.»

Home